Hungarian (formal)English (United Kingdom)


Facebook

Hónap kérdése

KÉRDŐÍV AZ ÁLLAMPOLGÁRSÁG VAGY LAKÓHELY MIATTI HÁTRÁNYOS MEGKÜLÖNBEZTETÉSRŐL

A kérdőív kitöltéséhez kattintson ide!

Home News, Press releases Az Európai Fogyasztói Központ sikeres részvétele az „50+ Nyugdíjas Expón”

Az Európai Fogyasztói Központ sikeres részvétele az „50+ Nyugdíjas Expón”

There are no translations available.

2016. november 25. és 26. között került megrendezésre a budapesti Syma csarnokban a szépkorúak részére az immár hagyományosnak mondható szakkiállítás, amelyen az idős korosztály érdeklődési körének megfelelő programokból és kínálatból válogathattak az érdeklődők.

Az egészségügyi és életvezetési tanácsadás, állapotfelmérések és szűrővizsgálatok voltak természetesen a középpontban, de az egészséges és korszerű táplálkozással kapcsolatos kínálat, a különféle kóstolási lehetőségek és termékbemutatók is sok embert vonzottak. Mindemellett az utazni vágyók, a gyógyturizmus iránt érdeklődők sem csalódtak a színes ajánlatok láttán. A szervezők nem feledkeztek el a kulturális eseményekről sem, hiszen mindkét nap népszerű művészek és különféle együttesek léptek fel a színpadon.

alt

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) szervezetében működő Európai Fogyasztói Központ a kiállításon történő részvétele során hasznos és praktikus fogyasztóvédelmi tanácsokat nyújtott a standhoz látogatóknak. Lehetőség volt a helyszínen személyesen konzultálni különféle fogyasztóvédelmi kérdésekben, vagy akár konkrét panasz ügyében az ott lévő szakemberekkel. A központ hasznos tudnivalókat tartalmazó sokféle ingyenes kiadványa elérhető volt a standnál. Az évek óta nagy népszerűségnek örvendő fogyasztóvédelmi totót kitöltő látogatók pedig hasznos apró ajándékot vihettek haza. A standnál lehetőség volt a termékbiztonsági információk bővítésére is, mivel az NFH akkreditált Mechanikai és Villamos Laboratóriuma bemutatót tartott az általa vizsgált és veszélyesnek minősített árucikkekről.

alt

Összességében sikeres programot zárt az Európai Fogyasztói Központ, hiszen a sok-sok látogató és érdeklődő között csaknem 250 olyan vállalkozó szemléletű fogyasztó is akadt, akik sikeresen töltötték ki a fogyasztóvédelmi totót, ezzel az EFK ismét hozzájárulhatott a fogyasztóvédelmi ismeretek bővítéséhez és elmélyítéséhez

 
Submit a complaint

Are You having a complaint against a trader located in the European Union, Iceland or Norway?

Have you already made an attempt to resolve your complaint directly with the trader, but it was not successful?

Ask for free help and assistance of the European Consumer Centres’ Network!

Online complaint form

European Commission - European Consumer Centres’ Network

EUR-lex

Consumer Affairs

Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency

Passenger rights

Eu Commission YOUR EUROPE

Dolceta

Is it fair? Unfair Commercial Practices

Europedirect

EU
This website is part of the action 670686 — ECC-Net HU FPA which has received funding under a grant for an ECC action from the European Union’s Consumer Programme (2014-2020).

The European Consumer Centre Hungary is committed to publish professional, accurate and up-to-date information on its website. Nevertheless it shall be underlined that the content and information appearing on the website represents the views of the author only and it is his/her sole responsibility; it cannot be considered to reflect the views of the European Commission and/or the Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency or any other body of the European Union. The European Commission and the Agency do not accept any responsibility for use that may be made of the information it contains. Furthermore the content of the website do not have a legally binding effect in the frame of administrative procedures conducted by the consumer protection authority or by other public bodies and in the alternative dispute procedures or in civil procedures, either.