Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Főoldal Hasznos tudnivalók Üdülési jog (Timeshare)

Üdülési jog (Timeshare)

Hasznos tudnivalók az üdülési jogról

Mindannyian szeretünk utazni, és a munka fáradalmait kellemes környezetben kipihenni. Az Európai Unió belső határainak megszűnésével bővültek lehetőségeink, ha ki akarjuk választani, hogy hol szeretnénk eltölteni szűkösen rendelkezésre álló szabadságunkat. Az utazási irodák megszámlálhatatlan és egyre kedvezőbb különleges ajánlatának köszönhetően a világ bármely országába könnyedén eljuthatunk. Azonban a szervezett utazási formák, csomagok mellett egyre népszerűbb az üdülési jog is, más néven a timeshare a fogyasztók körében.

Az egyes alfejezetekben részletes információk találhatók az üdülési joggal kapcsolatban, különös tekintettel a fogyasztót megillető elállási jogra (Elállási jog menüpont) és a szerződés elállási jogon kívüli egyéb megszüntetésének módjaira (A szerződés megszüntetése menüpont).


Általános tudnivalók

Tájékoztatási követelmények

Az üdülési jog díja

Az üdülési jog cseréje

Hosszú távra szóló üdülési termékek

Elállási jog

A szerződés megszüntetésének egyéb módjai
 
Panaszbejelentés

Panasza van egy európai uniós, izlandi vagy norvég vállalkozással szemben?

Reklamált már közvetlenül a vállalkozásnál, de nem járt sikerrel?

Forduljon ingyenes segítségért az Európai Fogyasztói Központok Hálózatának magyarországi szervezetéhez!

Panasz bejelentő

European Commission - European Consumer Centres’ Network

EUR-lex

Fogyasztói ügyek

Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency

Utasjogok

Az Ön Európája

Dolceta

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok

Europedirect

EU
A weboldal a „670686 — ECC-Net HU FPA” elnevezésű projekt megvalósítása során készült, amely az Európai Unió Fogyasztóügyi Programja (2014-2020) keretében az Európai Fogyasztói Központok részére kiírt pályázat során pénzügyi támogatásban részesült.

Az Európai Fogyasztói Központ Magyarország folyamatosan törekszik arra, hogy minden esetben szakmailag pontos és aktuális információkat tegyen közzé a honlapján. Azonban szükséges felhívni a figyelmet arra, hogy a honlapon közzétett információk és hasznos tudnivalók kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország szakmai álláspontját tükrözik, amelyért kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország felel. A weboldal tartalma nem tekinthető az Európai Bizottság, az Európai Unió más szerve, valamint a fogyasztóvédelmi tárgyú uniós pályázatok lebonyolításáért és koordinálásáért felelős végrehajtó ügynökség, a Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency (Chafea) hivatalos álláspontjának. A weboldal tartalmáért az Európai Bizottság és a pályázati végrehajtó ügynökség nem vállal felelősséget. Továbbá a weboldal tartalma nem bír kötelező erővel sem a fogyasztóvédelmi hatóság vagy más közigazgatási hatóság által lefolytatott hatósági eljárások, sem a polgári peres és nem peres eljárások, továbbá a békéltető testületi eljárások során sem.