Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Főoldal Sajtószoba - Hírek Sok érdeklődő az Európai Fogyasztói Központ standjánál a Főszezon kiállításon

Sok érdeklődő az Európai Fogyasztói Központ standjánál a Főszezon kiállításon

Az Európai Fogyasztói Központ első alkalommal vett részt szeptember 17. és 18. között az idén különleges helyszínen megrendezésre kerülő Főszezon belföldi turisztikai és szabadidő-kiállításon. A kiállítás az európai mobilitási hét és autómentes nap, valamint az Évadnyitó Színházi Fesztivállal karöltve benépesítette az Andrássy utat a Hősök terétől a Deák térig.

Ezen az igen nívós programsorozaton kapott helyet az Európai Fogyasztói Központ pavilonja is, amit nem kis örömünkre több száz érdeklődő látogatott meg a két nap alatt. A fogyasztókkal történő tájékoztató elbeszélgetésen kívül, játékos hangvételű totó kitöltésére is sor került, számszerűen 119, ami azt bizonyítja, hogy a Központ kiemelten kezelt témáiról – így pl. a légi utas jogok, a külföldi online vásárlás – szóló ismeretterjesztésre a fogyasztók egyre nagyobb száma tart igényt.

Összegezve a két nap eseményeit elmondhatjuk, hogy az Európai Fogyasztói Központ tevékenységére, kiadványaira kicsik és nagyok egyaránt kíváncsiak voltak. Noha az első pillanatban az emberek többsége számára ismeretlenül csengett az Európai Fogyasztói Központ neve, a rendezvény végére kollégáink áldozatos munkájának köszönhetően ez gyökeresen megváltozott.

 
Panaszbejelentés

Panasza van egy európai uniós, izlandi vagy norvég vállalkozással szemben?

Reklamált már közvetlenül a vállalkozásnál, de nem járt sikerrel?

Forduljon ingyenes segítségért az Európai Fogyasztói Központok Hálózatának magyarországi szervezetéhez!

Panasz bejelentő

European Commission - European Consumer Centres’ Network

EUR-lex

Fogyasztói ügyek

Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency

Utasjogok

Az Ön Európája

Dolceta

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok

Europedirect

EU
A weboldal a „670686 — ECC-Net HU FPA” elnevezésű projekt megvalósítása során készült, amely az Európai Unió Fogyasztóügyi Programja (2014-2020) keretében az Európai Fogyasztói Központok részére kiírt pályázat során pénzügyi támogatásban részesült.

Az Európai Fogyasztói Központ Magyarország folyamatosan törekszik arra, hogy minden esetben szakmailag pontos és aktuális információkat tegyen közzé a honlapján. Azonban szükséges felhívni a figyelmet arra, hogy a honlapon közzétett információk és hasznos tudnivalók kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország szakmai álláspontját tükrözik, amelyért kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország felel. A weboldal tartalma nem tekinthető az Európai Bizottság, az Európai Unió más szerve, valamint a fogyasztóvédelmi tárgyú uniós pályázatok lebonyolításáért és koordinálásáért felelős végrehajtó ügynökség, a Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency (Chafea) hivatalos álláspontjának. A weboldal tartalmáért az Európai Bizottság és a pályázati végrehajtó ügynökség nem vállal felelősséget. Továbbá a weboldal tartalma nem bír kötelező erővel sem a fogyasztóvédelmi hatóság vagy más közigazgatási hatóság által lefolytatott hatósági eljárások, sem a polgári peres és nem peres eljárások, továbbá a békéltető testületi eljárások során sem.