Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Főoldal Sajtószoba - Hírek Meghívó

Meghívó

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szervezetében működő Európai Fogyasztói Központ

„Külföldi webáruházból is biztonságos az internetes vásárlás? – pozitív tapasztalatok, de milyen kockázatokkal kell számolnia a fogyasztónak ”

címmel sajtótájékoztatót tart, amelyre ezúton tisztelettel meghívom.

Időpont: 2011. október 27., 11. óra

Helyszín: Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (1088 Budapest, József körút 6.), II. emeleti Konferenciaterem

A sajtótájékoztatón részt vesz:

1. dr. Kriesch Attila igazgató, Európai Fogyasztói Központ

A sajtótájékoztató témája:

1. A határon átnyúló internetes kereskedelem fogyasztóvédelmi tárgyú felmérésére irányuló európai uniós közös projekt tapasztalatainak ismertetése

Az Európai Fogyasztói Központok Hálózatának 17 tagközpontja, köztük a magyar Európai Fogyasztói Központ (EFK) 305 uniós webáruház kereskedelmi gyakorlatát tesztelte határon átnyúló próbavásárlások útján, annak érdekében, hogy meggyőződjenek arról, hogy a webkereskedők tiszteletben tartják-e az uniós fogyasztóvédelmi szabályokat, valamint biztosítják-e az európai uniós fogyasztók részére az őket megillető jogokat.

A tapasztalatok ismertetése mellett bemutatásra kerül az EFK által készített, „Határon átnyúló internetes vásárlások – hasznos tudnivalók és jótanácsok a fogyasztók részére” című új kiadványa, amelynek terjesztésével az EFK célja a fogyasztói tudatosság növelése a virtuális valóságban.

Kérjük, hogy a sajtótájékoztatót részvételével megtisztelni szíveskedjék.

Budapest, 2011. október 25.

 
Panaszbejelentés

Panasza van egy európai uniós, izlandi vagy norvég vállalkozással szemben?

Reklamált már közvetlenül a vállalkozásnál, de nem járt sikerrel?

Forduljon ingyenes segítségért az Európai Fogyasztói Központok Hálózatának magyarországi szervezetéhez!

Panasz bejelentő

European Commission - European Consumer Centres’ Network

EUR-lex

Fogyasztói ügyek

Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency

Utasjogok

Az Ön Európája

Dolceta

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok

Europedirect

EU
A weboldal a „670686 — ECC-Net HU FPA” elnevezésű projekt megvalósítása során készült, amely az Európai Unió Fogyasztóügyi Programja (2014-2020) keretében az Európai Fogyasztói Központok részére kiírt pályázat során pénzügyi támogatásban részesült.

Az Európai Fogyasztói Központ Magyarország folyamatosan törekszik arra, hogy minden esetben szakmailag pontos és aktuális információkat tegyen közzé a honlapján. Azonban szükséges felhívni a figyelmet arra, hogy a honlapon közzétett információk és hasznos tudnivalók kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország szakmai álláspontját tükrözik, amelyért kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország felel. A weboldal tartalma nem tekinthető az Európai Bizottság, az Európai Unió más szerve, valamint a fogyasztóvédelmi tárgyú uniós pályázatok lebonyolításáért és koordinálásáért felelős végrehajtó ügynökség, a Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency (Chafea) hivatalos álláspontjának. A weboldal tartalmáért az Európai Bizottság és a pályázati végrehajtó ügynökség nem vállal felelősséget. Továbbá a weboldal tartalma nem bír kötelező erővel sem a fogyasztóvédelmi hatóság vagy más közigazgatási hatóság által lefolytatott hatósági eljárások, sem a polgári peres és nem peres eljárások, továbbá a békéltető testületi eljárások során sem.