Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Főoldal Sajtószoba - Hírek Megjelent a fogyasztóvédelmi politika 2014-ig történő megvalósítására vonatkozó kormányzati intézkedési terv

Megjelent a fogyasztóvédelmi politika 2014-ig történő megvalósítására vonatkozó kormányzati intézkedési terv

2012. január 24-én hatályba lépett a Kormány 1011/2012. (I.23.) Korm. határozata, mely Magyarország IV. középtávú fogyasztóvédelmi politikájának megvalósítására irányuló, 2014-ig szóló feladatterv végrehajtásához szükséges kormányzati intézkedéseket határozza meg.

A Korm. határozat a fogyasztóvédelem állami intézményrendszerének fejlesztésével, a békéltető testületek és a fogyasztói érdekek képviseletét ellátó civil szervezetek szerepének erősítésével illetve növelésével kapcsolatos intézkedéseket ír elő. A határozat kiemelten fontosnak tartja a gyermekkorúak tudatos fogyasztóvá válásának elősegítését, továbbá külön nevesíti a 18. életévüket be nem töltött személyek védelmét szolgáló jogszabályoknak való megfelelés fokozott ellenőrzésének szükségességét, valamint az időskorúak és fogyatékossággal élők védelmét szolgáló jogszabályok érvényesülésének vizsgálatát.

 

A Korm. határozattal kapcsolatos bővebb információt a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapján, az alábbi elérhetőségen talál: www.nfh.hu/informaciok/hirek/nap_120126_1.html

 
Panaszbejelentés

Panasza van egy európai uniós, izlandi vagy norvég vállalkozással szemben?

Reklamált már közvetlenül a vállalkozásnál, de nem járt sikerrel?

Forduljon ingyenes segítségért az Európai Fogyasztói Központok Hálózatának magyarországi szervezetéhez!

Panasz bejelentő

European Commission - European Consumer Centres’ Network

EUR-lex

Fogyasztói ügyek

Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency

Utasjogok

Az Ön Európája

Dolceta

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok

Europedirect

EU
A weboldal a „670686 — ECC-Net HU FPA” elnevezésű projekt megvalósítása során készült, amely az Európai Unió Fogyasztóügyi Programja (2014-2020) keretében az Európai Fogyasztói Központok részére kiírt pályázat során pénzügyi támogatásban részesült.

Az Európai Fogyasztói Központ Magyarország folyamatosan törekszik arra, hogy minden esetben szakmailag pontos és aktuális információkat tegyen közzé a honlapján. Azonban szükséges felhívni a figyelmet arra, hogy a honlapon közzétett információk és hasznos tudnivalók kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország szakmai álláspontját tükrözik, amelyért kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország felel. A weboldal tartalma nem tekinthető az Európai Bizottság, az Európai Unió más szerve, valamint a fogyasztóvédelmi tárgyú uniós pályázatok lebonyolításáért és koordinálásáért felelős végrehajtó ügynökség, a Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency (Chafea) hivatalos álláspontjának. A weboldal tartalmáért az Európai Bizottság és a pályázati végrehajtó ügynökség nem vállal felelősséget. Továbbá a weboldal tartalma nem bír kötelező erővel sem a fogyasztóvédelmi hatóság vagy más közigazgatási hatóság által lefolytatott hatósági eljárások, sem a polgári peres és nem peres eljárások, továbbá a békéltető testületi eljárások során sem.