Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Főoldal Sajtószoba - Hírek Együttműködés az Európai Fogyasztói Központ és a Magyar Labdarúgó Szövetség között: Ingyenes jogi segítségnyújtás a labdarúgó Európa-bajnokságra utazó szurkolóknak

Együttműködés az Európai Fogyasztói Központ és a Magyar Labdarúgó Szövetség között: Ingyenes jogi segítségnyújtás a labdarúgó Európa-bajnokságra utazó szurkolóknak

Közeledik a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság nyitómérkőzésének kezdőrúgása, és felmerül a kérdés, hogy a kiutazó magyar futballszurkolók fogyasztóvédelmi problémáira mely fórum tud megoldást találni.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szervezetében működő Európai Fogyasztói Központ Magyarország (EFK) az uniós tagállamokat, Izlandot és Norvégiát tömörítő uniós hálózat tagjaként határokon átnyúló jogsegélyszolgáltatást biztosít a külföldi vásárlásokkal és szolgáltatásokkal kapcsolatos esetleges problémák megoldásában.

Az EFK ingyenes jogi és szakmai segítséget nyújt a magyar fogyasztóknak, amennyiben valamilyen külföldi honosságú (Magyarországon kívüli más uniós tagállami, izlandi vagy norvég) vállalkozással szemben merül fel határon átnyúló termékértékesítéssel vagy szolgáltatásnyújtással kapcsolatos panaszuk. Az EFK kísérletet tesz a panasz felek közötti megállapodás útján történő rendezésére.

Tehát az EFK a közelgő labdarúgó Európa-bajnokságra kiutazó, utazásukat és kinntartózkodásukat nem magyar utazási irodán (magyar utazási iroda esetében nem beszélhetünk határon átnyúló szerződésről) keresztül szervező magyar szurkolók számára tud ingyenes jogi segítséget nyújtani, ha valamilyen fogyasztóvédelmi tárgyú problémával találkoznak a kiutazás (pld: külföldi légitársaság járatát törlik, elveszett poggyász, stb.) és a kinntartózkodás (pld: jegyvásárlás, szállásfoglalás, autóbérlés, turisztikai programokon való részvétel, ajándékvásárlások, stb) során. Fontos kiemelni, hogy mivel Ukrajna nem tagja az Európai Uniónak, az EFK közreműködése és segítsége ukrán vállalkozásokkal szembeni panasz esetén sajnálatosan nem kérhető, ebben az esetben kizárólag az ukrán fogyasztóvédelmi fórumok elérhetőségéről tud az EFK tájékoztatást adni.

Az EFK az info@magyarefk.hu e-mail címen és a (1) 459-48-32-es telefonszámon érhető el, valamint a www.magyarefk.hu honlapon a központ részletes működésének bemutatása mellett sok hasznos fogyasztóvédelmi tudnivaló is olvasható.

 
Panaszbejelentés

Panasza van egy európai uniós, izlandi vagy norvég vállalkozással szemben?

Reklamált már közvetlenül a vállalkozásnál, de nem járt sikerrel?

Forduljon ingyenes segítségért az Európai Fogyasztói Központok Hálózatának magyarországi szervezetéhez!

Panasz bejelentő

European Commission - European Consumer Centres’ Network

EUR-lex

Fogyasztói ügyek

Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency

Utasjogok

Az Ön Európája

Dolceta

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok

Europedirect

EU
A weboldal a „670686 — ECC-Net HU FPA” elnevezésű projekt megvalósítása során készült, amely az Európai Unió Fogyasztóügyi Programja (2014-2020) keretében az Európai Fogyasztói Központok részére kiírt pályázat során pénzügyi támogatásban részesült.

Az Európai Fogyasztói Központ Magyarország folyamatosan törekszik arra, hogy minden esetben szakmailag pontos és aktuális információkat tegyen közzé a honlapján. Azonban szükséges felhívni a figyelmet arra, hogy a honlapon közzétett információk és hasznos tudnivalók kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország szakmai álláspontját tükrözik, amelyért kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország felel. A weboldal tartalma nem tekinthető az Európai Bizottság, az Európai Unió más szerve, valamint a fogyasztóvédelmi tárgyú uniós pályázatok lebonyolításáért és koordinálásáért felelős végrehajtó ügynökség, a Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency (Chafea) hivatalos álláspontjának. A weboldal tartalmáért az Európai Bizottság és a pályázati végrehajtó ügynökség nem vállal felelősséget. Továbbá a weboldal tartalma nem bír kötelező erővel sem a fogyasztóvédelmi hatóság vagy más közigazgatási hatóság által lefolytatott hatósági eljárások, sem a polgári peres és nem peres eljárások, továbbá a békéltető testületi eljárások során sem.