Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Főoldal Sajtószoba - Hírek Meghívó a légi utasok jogait népszerűsítő kampánnyal kapcsolatos sajtótájékoztatóra

Meghívó a légi utasok jogait népszerűsítő kampánnyal kapcsolatos sajtótájékoztatóra

az Európai Fogyasztói Központ „Törölték a járatom, elveszett a poggyászom, mit tehetek? – a légi utasoknak is vannak jogai” címmel sajtótájékoztatót tart, amelyre ezúton tisztelettel meghívom.

Időpont: 2012. július 4., 10. óra 30 perc

Helyszín: Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, SkyCourt, Konferencia Központ Tárgyaló

A sajtótájékoztatón részt vesz:

  1. dr. Kriesch Attila igazgató, Európai Fogyasztói Központ

A sajtótájékoztató témája:

  1. Uniós tájékoztatási kampány a légi utasok jogairól az Európai Fogyasztói Központ részvételével július 4-én

    A tavalyi évhez hasonlóan 2012-ben is megrendezésre kerül a légi utasok jogairól szóló európai uniós tájékoztató kampány, amelyen a 29 tagú Európai Fogyasztói Központok Hálózatának nemzeti szervezetei (köztük a magyar Európai Fogyasztói Központ) 24 országban összesen 29 repülőtéren vesznek részt a fogyasztók tájékoztatása érdekében.

    A Hálózat tagjaihoz 2011-ben összesen 42 099 határon átnyúló fogyasztói panasz érkezett, amelynek 24%-a, 9925 panasz állt a légiközlekedéssel kapcsolatban, így különösen fontos ezen a területen a fogyasztói jogok megismertetése az utasokkal.

    A turisztikai szezon és a nyári szabadságolások kezdetekor megrendezésre kerülő kampány során a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2A és 2B Termináljainak check-in területe mellett elhelyezett pultjainknál reggel 8 és délután 17-18 óra között a légiutas jogokról szóló tájékoztatással, valamint angol és magyar nyelvű kiadványok átadásával kívánjuk az utasok figyelmét felhívni jogaikra.

Kérjük, hogy a sajtótájékoztatót részvételével megtisztelni szíveskedjék.

A sajtótájékoztatóval kapcsolatban további információért dr. Kriesch Attilához(info@magyarefk.hu; 06-1-459-49-39), az Európai Fogyasztói Központ igazgatójához fordulhatnak. A SkyCourt Konferencia Központ Tárgyalója a 2-es terminál érkezési szintjén található, amely a legkönnyebben a 2A terminál érkezési halljából közelíthető meg.

 

Budapest, 2012. július 2.

 
Panaszbejelentés

Panasza van egy európai uniós, izlandi vagy norvég vállalkozással szemben?

Reklamált már közvetlenül a vállalkozásnál, de nem járt sikerrel?

Forduljon ingyenes segítségért az Európai Fogyasztói Központok Hálózatának magyarországi szervezetéhez!

Panasz bejelentő

European Commission - European Consumer Centres’ Network

EUR-lex

Fogyasztói ügyek

Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency

Utasjogok

Az Ön Európája

Dolceta

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok

Europedirect

EU
A weboldal a „670686 — ECC-Net HU FPA” elnevezésű projekt megvalósítása során készült, amely az Európai Unió Fogyasztóügyi Programja (2014-2020) keretében az Európai Fogyasztói Központok részére kiírt pályázat során pénzügyi támogatásban részesült.

Az Európai Fogyasztói Központ Magyarország folyamatosan törekszik arra, hogy minden esetben szakmailag pontos és aktuális információkat tegyen közzé a honlapján. Azonban szükséges felhívni a figyelmet arra, hogy a honlapon közzétett információk és hasznos tudnivalók kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország szakmai álláspontját tükrözik, amelyért kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország felel. A weboldal tartalma nem tekinthető az Európai Bizottság, az Európai Unió más szerve, valamint a fogyasztóvédelmi tárgyú uniós pályázatok lebonyolításáért és koordinálásáért felelős végrehajtó ügynökség, a Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency (Chafea) hivatalos álláspontjának. A weboldal tartalmáért az Európai Bizottság és a pályázati végrehajtó ügynökség nem vállal felelősséget. Továbbá a weboldal tartalma nem bír kötelező erővel sem a fogyasztóvédelmi hatóság vagy más közigazgatási hatóság által lefolytatott hatósági eljárások, sem a polgári peres és nem peres eljárások, továbbá a békéltető testületi eljárások során sem.