Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Főoldal Sajtószoba - Hírek Nagy érdeklődés az Európai Fogyasztói Központnak a webshopok jogszerű működésének feltételeiről tartott szakmai előadássorozatán

Nagy érdeklődés az Európai Fogyasztói Központnak a webshopok jogszerű működésének feltételeiről tartott szakmai előadássorozatán

Az Európai Kis- és Középvállalkozások Hete alkalmából a Zala Megyei és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által október 10-én Zalaegerszegen, a Csongrád Megyei és a Bács Kiskun Megyei Iparkamara által október 11-én Kecskeméten és Baján rendezett szakmai konzultáción az Enterprise Europe Network mellett az Európai Fogyasztói Központ is képviseltette magát.

A program során dr. Kriesch Attila, az Európai Fogyasztói Központ igazgatója előadásában az elektronikus kereskedelem sarkalatos kérdéseit, a jogszerű és fogyasztóbarát online webshopok működtetésével kapcsolatos gyakorlati tudnivalókat, valamint a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket ismertette a konzultáción jelen lévő helyi, részben az internetes kereskedelemben is érintett vállalkozások képviselői részére.

Az előadásokat követően konzultációra került sor, melynek során a résztvevő vállalkozások és a szakmai szervezetetek képviselői interaktív fórum keretében oszthatták meg egymással tapasztalataikat és tehették fel kérdéseiket.

A tartalmas előadásokat, továbbá a személyes konzultáció lehetőségét a vállalkozások hasznosnak ítélték. Összefoglalásképpen elmondható, hogy egy-egy ilyen rendezvény nagyban hozzájárul a vállalkozások ismeretének növeléséhez és ezáltal a fogyasztói jogvédelem erősítéséhez is.

 
Panaszbejelentés

Panasza van egy európai uniós, izlandi vagy norvég vállalkozással szemben?

Reklamált már közvetlenül a vállalkozásnál, de nem járt sikerrel?

Forduljon ingyenes segítségért az Európai Fogyasztói Központok Hálózatának magyarországi szervezetéhez!

Panasz bejelentő

European Commission - European Consumer Centres’ Network

EUR-lex

Fogyasztói ügyek

Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency

Utasjogok

Az Ön Európája

Dolceta

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok

Europedirect

EU
A weboldal a „670686 — ECC-Net HU FPA” elnevezésű projekt megvalósítása során készült, amely az Európai Unió Fogyasztóügyi Programja (2014-2020) keretében az Európai Fogyasztói Központok részére kiírt pályázat során pénzügyi támogatásban részesült.

Az Európai Fogyasztói Központ Magyarország folyamatosan törekszik arra, hogy minden esetben szakmailag pontos és aktuális információkat tegyen közzé a honlapján. Azonban szükséges felhívni a figyelmet arra, hogy a honlapon közzétett információk és hasznos tudnivalók kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország szakmai álláspontját tükrözik, amelyért kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország felel. A weboldal tartalma nem tekinthető az Európai Bizottság, az Európai Unió más szerve, valamint a fogyasztóvédelmi tárgyú uniós pályázatok lebonyolításáért és koordinálásáért felelős végrehajtó ügynökség, a Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency (Chafea) hivatalos álláspontjának. A weboldal tartalmáért az Európai Bizottság és a pályázati végrehajtó ügynökség nem vállal felelősséget. Továbbá a weboldal tartalma nem bír kötelező erővel sem a fogyasztóvédelmi hatóság vagy más közigazgatási hatóság által lefolytatott hatósági eljárások, sem a polgári peres és nem peres eljárások, továbbá a békéltető testületi eljárások során sem.