Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Főoldal Sajtószoba - Hírek Az Európai Fogyasztói Központ is aktívan részt vett az Egységes Európai Piaci Hét október 17-i programján

Az Európai Fogyasztói Központ is aktívan részt vett az Egységes Európai Piaci Hét október 17-i programján

Az Egységes Piaci Hét annak alkalmából került megrendezésre, hogy az Európai Unió egységes piaca éppen 20 éve, 1992-ben jött létre. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szervezetében működő Európai Fogyasztói Központ is képviseltette magát az október 17-i ünnepi eseményen, amelynek a Millenáris Park Európa Pontja adott helyt.

A program a megjelent európai uniós intézmények, hálózatok bemutatkozásával és ezek munkájának és céljának rövid ismertetésével kezdődött, majd a számos érdeklődő a megjelent intézmények standjainál mélyíthette el az addig hallottakat. Az Európai Fogyasztói Központ asztalánál, ahogy az a hasonló rendezvényeken már megszokott, a látogatók egymásnak adták át azt a bizonyos képzeletbeli kilincset, hogy tájékoztatatást kapjanak jogaikról, valamint kitölthessék a fogyasztóvédelmi totót, és megkapják az értékes ajándékokat.

A program az „Egységes Piaci Pályázat” díj átadásával és egy európai uniós kvízjátékkal folytatódott, majd egy stand-up comedy show-val zárult.

 
Panaszbejelentés

Panasza van egy európai uniós, izlandi vagy norvég vállalkozással szemben?

Reklamált már közvetlenül a vállalkozásnál, de nem járt sikerrel?

Forduljon ingyenes segítségért az Európai Fogyasztói Központok Hálózatának magyarországi szervezetéhez!

Panasz bejelentő

European Commission - European Consumer Centres’ Network

EUR-lex

Fogyasztói ügyek

Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency

Utasjogok

Az Ön Európája

Dolceta

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok

Europedirect

EU
A weboldal a „670686 — ECC-Net HU FPA” elnevezésű projekt megvalósítása során készült, amely az Európai Unió Fogyasztóügyi Programja (2014-2020) keretében az Európai Fogyasztói Központok részére kiírt pályázat során pénzügyi támogatásban részesült.

Az Európai Fogyasztói Központ Magyarország folyamatosan törekszik arra, hogy minden esetben szakmailag pontos és aktuális információkat tegyen közzé a honlapján. Azonban szükséges felhívni a figyelmet arra, hogy a honlapon közzétett információk és hasznos tudnivalók kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország szakmai álláspontját tükrözik, amelyért kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország felel. A weboldal tartalma nem tekinthető az Európai Bizottság, az Európai Unió más szerve, valamint a fogyasztóvédelmi tárgyú uniós pályázatok lebonyolításáért és koordinálásáért felelős végrehajtó ügynökség, a Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency (Chafea) hivatalos álláspontjának. A weboldal tartalmáért az Európai Bizottság és a pályázati végrehajtó ügynökség nem vállal felelősséget. Továbbá a weboldal tartalma nem bír kötelező erővel sem a fogyasztóvédelmi hatóság vagy más közigazgatási hatóság által lefolytatott hatósági eljárások, sem a polgári peres és nem peres eljárások, továbbá a békéltető testületi eljárások során sem.