Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Főoldal Sajtószoba - Hírek Felszámolási eljárás indult az autóbérlés közvetítésével foglalkozó holidaycars.com weboldalt üzemeltető Holiday Cars B.V. holland vállalkozással szemben!

Felszámolási eljárás indult az autóbérlés közvetítésével foglalkozó holidaycars.com weboldalt üzemeltető Holiday Cars B.V. holland vállalkozással szemben!

Fogyasztók figyelmébe!

Felszámolási eljárás indult az autóbérlés közvetítésével foglalkozó holidaycars.com weboldalt üzemeltető Holiday Cars B.V. holland vállalkozással szemben!

Az Európai Fogyasztói Központ Magyarország a holland társszervezetétől szerzett tudomást arról, hogy a holland székhelyű, autóbérléssel kapcsolatos foglalás-szolgáltatást nyújtó Holiday Cars B.V. vállalkozással szemben felszámolási eljárás indult.

A vállalkozás kizárólag közvetítő szerepet töltött be az autót ténylegesen bérbe adó vállalkozások és az autót bérbe venni szándékozó fogyasztó között. Az autóbérleti szerződés a helyi bérbeadó cég és a bérlő között jött létre, azonban az autó bérleti díját a honlapon történt foglalással egyidejűleg a Holiday Cars B.V. felé kellett kifizetni, és a kocsi átvétele csak a Holiday Cars B.V. által kiállított utalvánnyal (voucher-rel) volt lehetséges.

A holland központ által nyújtott tájékoztatás szerint előfordulhat, hogy a Holiday Cars B.V. – valószínűsíthetően az időközben elindult felszámolási eljárás okán és azt megelőző pénzügyi helyzetéből adódóan – a bérleti díjból a helyi autókölcsönzőnek járó összeget nem utalta tovább, azaz előfordulhat, hogy a fogyasztó által a korábban történt foglalásról a helyszínen bemutatott voucher fedezetlen lesz, így a helyi vállalkozás a fogyasztóval kötött bérleti szerződésben foglaltak szerint a fogyasztó bankkártyájáról ismételten levonhatja a bérleti díj összegét. Éppen ezért fontos, hogy az autó átvételekor a bérleti szerződést még az aláírás előtt alaposan tanulmányozzuk át, ugyanis elképzelhető, hogy a bérbeadói ilyen esetekre fenntartja a bérleti díj levonásának jogát, így a díjat az autó bérlője akár kétszeresen is kénytelen megfizetni.

A károsultak a követeléseiket az insolventies@gl-advocaten.nl címre küldött e-mail útján jelenthetik be a felszámoló biztos felé. A kérelemhez minden esetben csatolni kell a fizetést igazoló bankkivonatot, valamint a fizetést követően Holiday Cars B.V-től kapott számlát vagy voucher-t.

Szükséges felhívni a figyelmet arra, hogy a vállalkozás magyar nyelven is elérhető honlapja (http://www.holidaycars.com) még mindig működik, és aki esetlegesen mostantól foglalást intéz, az a fentiekben kifejtettek szerint a kétszeres fizetés veszélyének teszi ki magát!

Figyelemmel arra, hogy a vállalkozással szemben a felszámolási eljárás megindult, az Európai Fogyasztói Központ a felmerülő fogyasztói panaszok rendezésében sajnálatosan nem tud érdemi segítséget nyújtani. Az autóbérlés témakörében készített hasznos információkat tartalmazó kiadványunkat az Európai Fogyasztói Központ honlapjáról a http://www.magyarefk.hu/pdf/kiadvanyok/autoberles_kulfoldon.pdf linkre kattintva lehet megtekinteni.

 
Panaszbejelentés

Panasza van egy európai uniós, izlandi vagy norvég vállalkozással szemben?

Reklamált már közvetlenül a vállalkozásnál, de nem járt sikerrel?

Forduljon ingyenes segítségért az Európai Fogyasztói Központok Hálózatának magyarországi szervezetéhez!

Panasz bejelentő

European Commission - European Consumer Centres’ Network

EUR-lex

Fogyasztói ügyek

Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency

Utasjogok

Az Ön Európája

Dolceta

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok

Europedirect

EU
A weboldal a „670686 — ECC-Net HU FPA” elnevezésű projekt megvalósítása során készült, amely az Európai Unió Fogyasztóügyi Programja (2014-2020) keretében az Európai Fogyasztói Központok részére kiírt pályázat során pénzügyi támogatásban részesült.

Az Európai Fogyasztói Központ Magyarország folyamatosan törekszik arra, hogy minden esetben szakmailag pontos és aktuális információkat tegyen közzé a honlapján. Azonban szükséges felhívni a figyelmet arra, hogy a honlapon közzétett információk és hasznos tudnivalók kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország szakmai álláspontját tükrözik, amelyért kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország felel. A weboldal tartalma nem tekinthető az Európai Bizottság, az Európai Unió más szerve, valamint a fogyasztóvédelmi tárgyú uniós pályázatok lebonyolításáért és koordinálásáért felelős végrehajtó ügynökség, a Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency (Chafea) hivatalos álláspontjának. A weboldal tartalmáért az Európai Bizottság és a pályázati végrehajtó ügynökség nem vállal felelősséget. Továbbá a weboldal tartalma nem bír kötelező erővel sem a fogyasztóvédelmi hatóság vagy más közigazgatási hatóság által lefolytatott hatósági eljárások, sem a polgári peres és nem peres eljárások, továbbá a békéltető testületi eljárások során sem.