Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Főoldal Sajtószoba - Hírek Jogszerű és fogyasztóbarát webáruház – előadás vállalkozások részére

Jogszerű és fogyasztóbarát webáruház – előadás vállalkozások részére

Az Európai Fogyasztói Központ is részt vett a 2013. február 12-én, Szegeden a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a Kamarában működő Enterprise Europe Network Szeged irodája, valamint a Csongrád Megyei Kereskedők és Vendéglátók Egyesülete által szervezett szakmai konzultáción.

Az eladók között szerepelt dr. Kriesch Attila, az Európai Fogyasztói Központ igazgatója is. Előadásában a konzultáción jelen lévő mintegy 45, zömében internetes kereskedelemmel foglalkozó vállalkozás számára ismertette a webshopok fogyasztóbarát és jogszerű működésével kapcsolatos tudnivalókat, a vonatkozó jogszabályi előírásokat, illetve megválaszolta az elektronikus kereskedelemben leggyakrabban felmerülő gyakorlati kérdéseket.

A konzultáción résztvevők nemcsak előadásokat hallgathattak, a szervezők célja kifejezetten az volt, hogy egy interaktív párbeszéd kezdődhessen a jelen lévő vállalkozások és az előadók között az elektronikus kereskedelem aktuális kérdéseiről, a vállalkozásokat ezen a téren leginkább érdeklő témákról.

A programban található előadások témáját, mind az azt követő konzultáció lehetőségét hasznosnak találták az érintett vállalkozások. Ez pedig a fogyasztók számára is előnyös, hiszen a vállalkozások jogszabályi ismereteinek növekedése a fogyasztók védelmének erősödéséhez és a fogyasztó elégedettség növekedéséhez is hozzájárulhat.

 
Panaszbejelentés

Panasza van egy európai uniós, izlandi vagy norvég vállalkozással szemben?

Reklamált már közvetlenül a vállalkozásnál, de nem járt sikerrel?

Forduljon ingyenes segítségért az Európai Fogyasztói Központok Hálózatának magyarországi szervezetéhez!

Panasz bejelentő

European Commission - European Consumer Centres’ Network

EUR-lex

Fogyasztói ügyek

Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency

Utasjogok

Az Ön Európája

Dolceta

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok

Europedirect

EU
A weboldal a „670686 — ECC-Net HU FPA” elnevezésű projekt megvalósítása során készült, amely az Európai Unió Fogyasztóügyi Programja (2014-2020) keretében az Európai Fogyasztói Központok részére kiírt pályázat során pénzügyi támogatásban részesült.

Az Európai Fogyasztói Központ Magyarország folyamatosan törekszik arra, hogy minden esetben szakmailag pontos és aktuális információkat tegyen közzé a honlapján. Azonban szükséges felhívni a figyelmet arra, hogy a honlapon közzétett információk és hasznos tudnivalók kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország szakmai álláspontját tükrözik, amelyért kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország felel. A weboldal tartalma nem tekinthető az Európai Bizottság, az Európai Unió más szerve, valamint a fogyasztóvédelmi tárgyú uniós pályázatok lebonyolításáért és koordinálásáért felelős végrehajtó ügynökség, a Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency (Chafea) hivatalos álláspontjának. A weboldal tartalmáért az Európai Bizottság és a pályázati végrehajtó ügynökség nem vállal felelősséget. Továbbá a weboldal tartalma nem bír kötelező erővel sem a fogyasztóvédelmi hatóság vagy más közigazgatási hatóság által lefolytatott hatósági eljárások, sem a polgári peres és nem peres eljárások, továbbá a békéltető testületi eljárások során sem.