Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Főoldal Sajtószoba - Hírek Kiemelkedő érdeklődés az Utazás 2013 kiállításon az Európai Fogyasztói Központ standjánál

Kiemelkedő érdeklődés az Utazás 2013 kiállításon az Európai Fogyasztói Központ standjánál

Az Európai Fogyasztói Központ immár második alkalommal vett részt a február 28. és március 3. között megrendezett „Utazás 2013” kiállításon, melynek helyszínéül idén is a HUNGEXPO Vásárközpontjának „A” pavilonja szolgált.

A rendezvényen a központ munkatársai a már sokak által jól ismert „Fogyasztóvédelmi totó” segítségével mélyítették el a központ standját meglátogató, utazni vágyó fiatalok és idősebbek ismereteit.

A négynapos rendezvény ideje alatt közel 700 érdeklődő, köztük több külföldi és határon túli magyar töltött ki hasznos utazással kapcsolatos információkat tartalmazó totót, és lett gazdagabb egy-egy, a totó kitöltéséért járó ajándékkal, illetve a központ által különféle fogyasztóvédelmi témakörben készített kiadványokkal, melyek fellapozása segítséget nyújthat a fogyasztóknak repülőút, internetes vásárlás, külföldi autóbérlés vagy üdülési jog vásárlása esetén.

Ezen túlmenően az általános tájékoztatás mellett, több fogyasztó is személyes panaszának megoldásához kért segítséget, akiket a központ dolgozói tanácsokkal láttak el, és a megfelelő fórumhoz irányítottak. Összességében elmondhatjuk, hogy az Európai Fogyasztói Központ ebben az évben is sok érdeklődőt vonzott és a kiadványok révén reményeink szerint még több fogyasztóhoz juthatnak el az utazással összefüggő hasznos tippek és tanácsok.

 
Panaszbejelentés

Panasza van egy európai uniós, izlandi vagy norvég vállalkozással szemben?

Reklamált már közvetlenül a vállalkozásnál, de nem járt sikerrel?

Forduljon ingyenes segítségért az Európai Fogyasztói Központok Hálózatának magyarországi szervezetéhez!

Panasz bejelentő

European Commission - European Consumer Centres’ Network

EUR-lex

Fogyasztói ügyek

Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency

Utasjogok

Az Ön Európája

Dolceta

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok

Europedirect

EU
A weboldal a „670686 — ECC-Net HU FPA” elnevezésű projekt megvalósítása során készült, amely az Európai Unió Fogyasztóügyi Programja (2014-2020) keretében az Európai Fogyasztói Központok részére kiírt pályázat során pénzügyi támogatásban részesült.

Az Európai Fogyasztói Központ Magyarország folyamatosan törekszik arra, hogy minden esetben szakmailag pontos és aktuális információkat tegyen közzé a honlapján. Azonban szükséges felhívni a figyelmet arra, hogy a honlapon közzétett információk és hasznos tudnivalók kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország szakmai álláspontját tükrözik, amelyért kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország felel. A weboldal tartalma nem tekinthető az Európai Bizottság, az Európai Unió más szerve, valamint a fogyasztóvédelmi tárgyú uniós pályázatok lebonyolításáért és koordinálásáért felelős végrehajtó ügynökség, a Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency (Chafea) hivatalos álláspontjának. A weboldal tartalmáért az Európai Bizottság és a pályázati végrehajtó ügynökség nem vállal felelősséget. Továbbá a weboldal tartalma nem bír kötelező erővel sem a fogyasztóvédelmi hatóság vagy más közigazgatási hatóság által lefolytatott hatósági eljárások, sem a polgári peres és nem peres eljárások, továbbá a békéltető testületi eljárások során sem.