Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Főoldal Sajtószoba - Hírek Az Európai Fogyasztói Központ sikeres részvétele az Európa Napon

Az Európai Fogyasztói Központ sikeres részvétele az Európa Napon

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szervezetében működő Európai Fogyasztói Központ (EFK) munkatársai is részt vettek 2013. május 11-én a budapesti Erzsébet téren az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete által megrendezett, az európai uniós hálózat részvételével zajló Európa Nap rendezvényen.

Központunk munkatársai kora reggeltől várták az érdeklődőket az Erzsébet téren felállított sátraknál és a reggeli borús idő elmúltával szép számmal érkeztek is a látogatók, akik szerették volna elmélyíteni fogyasztóvédelmi ismereteiket. A központ a már más rendezvényekről is ismert „Fogyasztóvédelmi totó” 13+1 kérdésével és helyszíni tanácsadással igyekezett az uniós polgárok fogyasztói tudatosságát erősíteni. Természetesen a totó kitöltői között ezúttal sem maradt el az ajándékosztás, így este 7 óráig folyamatos volt a sor a központ sátránál. A nap végére összesen 241 kitöltő kapott az Európai Fogyasztói Központ ajándéktárgyaiból, a rendezvény alatt gyűjthető csillagokból és a hasznos fogyasztóvédelmi ismereteket tartalmazó nyolc darabból álló kiadványcsomagokból. Az eseményen azonban nem csak magyar érdeklődők vettek részt, hanem szép számmal megfordultak a hazánkba látogató külföldiek is, akik az angol nyelvű totó és az angol nyelvű kiadványok iránt érdeklődtek.

Összességében elmondható, hogy az EFK ismét egy, az állampolgárok széles körének részvételével zajló nagysikerű rendezvényen vett részt, amely során sikeresen mutatta be és népszerűsítette tevékenységét a határon átnyúló fogyasztóvédelemben.

 
Panaszbejelentés

Panasza van egy európai uniós, izlandi vagy norvég vállalkozással szemben?

Reklamált már közvetlenül a vállalkozásnál, de nem járt sikerrel?

Forduljon ingyenes segítségért az Európai Fogyasztói Központok Hálózatának magyarországi szervezetéhez!

Panasz bejelentő

European Commission - European Consumer Centres’ Network

EUR-lex

Fogyasztói ügyek

Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency

Utasjogok

Az Ön Európája

Dolceta

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok

Europedirect

EU
A weboldal a „670686 — ECC-Net HU FPA” elnevezésű projekt megvalósítása során készült, amely az Európai Unió Fogyasztóügyi Programja (2014-2020) keretében az Európai Fogyasztói Központok részére kiírt pályázat során pénzügyi támogatásban részesült.

Az Európai Fogyasztói Központ Magyarország folyamatosan törekszik arra, hogy minden esetben szakmailag pontos és aktuális információkat tegyen közzé a honlapján. Azonban szükséges felhívni a figyelmet arra, hogy a honlapon közzétett információk és hasznos tudnivalók kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország szakmai álláspontját tükrözik, amelyért kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország felel. A weboldal tartalma nem tekinthető az Európai Bizottság, az Európai Unió más szerve, valamint a fogyasztóvédelmi tárgyú uniós pályázatok lebonyolításáért és koordinálásáért felelős végrehajtó ügynökség, a Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency (Chafea) hivatalos álláspontjának. A weboldal tartalmáért az Európai Bizottság és a pályázati végrehajtó ügynökség nem vállal felelősséget. Továbbá a weboldal tartalma nem bír kötelező erővel sem a fogyasztóvédelmi hatóság vagy más közigazgatási hatóság által lefolytatott hatósági eljárások, sem a polgári peres és nem peres eljárások, továbbá a békéltető testületi eljárások során sem.