Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Főoldal Sajtószoba - Hírek Az Európai Fogyasztói Központ az Európai Piknik rendezvényen

Az Európai Fogyasztói Központ az Európai Piknik rendezvényen

A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet Fiatalok Lendületben Programiroda, az Eurodesk Magyarország és a Europe Direct - Budapest közösen rendezték meg Európai Piknik címmel az Európai Ifjúsági Hét nyitó eseményét 2013. május 26-án Budapesten az ELTE Füvészkertjében.

Az Európai Ifjúsági Hét az Európai Bizottság hagyományosan megrendezésre kerülő rendezvénysorozata, amelynek idei kiemelt témái: a Polgárok Európai Éve és az aktív állampolgárság, az európai parlamenti választások, valamint a fiatalok és a döntéshozók között európai szinten zajló Strukturált Párbeszéd.

A színvonalas koncertek mellett több helyszínen találkozhattak az odalátogatók az Európai Unió információs szolgálatainak képviselőivel, bemutatkoztak sikeres európai ifjúsági projektek, sőt vitatkozhattak az európai polgárok jogairól, a fiatalok aktív közéleti részvételéről. Természetesen – gyermeknap lévén – a szervezők külön gondoskodtak a legkisebbek foglalkoztatásáról.

Az Európai Fogyasztói Központ (EFK) információs sátrát is elsősorban fiatalok és családosok keresték fel, ahol lehetőségük volt egy fogyasztóvédelmi totó kitöltése formájában kipróbálni, mennyire tudatos fogyasztók, illetve tisztában vannak-e a fogyasztói jogaikkal. A nem túl barátságos idő ellenére a népszerű totó mellett számos érdeklődőt vonzottak az EFK sokféle kiadványai is, amely hasznos információkat tartalmaz különböző határon átnyúló témákban.

 
Panaszbejelentés

Panasza van egy európai uniós, izlandi vagy norvég vállalkozással szemben?

Reklamált már közvetlenül a vállalkozásnál, de nem járt sikerrel?

Forduljon ingyenes segítségért az Európai Fogyasztói Központok Hálózatának magyarországi szervezetéhez!

Panasz bejelentő

European Commission - European Consumer Centres’ Network

EUR-lex

Fogyasztói ügyek

Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency

Utasjogok

Az Ön Európája

Dolceta

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok

Europedirect

EU
A weboldal a „670686 — ECC-Net HU FPA” elnevezésű projekt megvalósítása során készült, amely az Európai Unió Fogyasztóügyi Programja (2014-2020) keretében az Európai Fogyasztói Központok részére kiírt pályázat során pénzügyi támogatásban részesült.

Az Európai Fogyasztói Központ Magyarország folyamatosan törekszik arra, hogy minden esetben szakmailag pontos és aktuális információkat tegyen közzé a honlapján. Azonban szükséges felhívni a figyelmet arra, hogy a honlapon közzétett információk és hasznos tudnivalók kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország szakmai álláspontját tükrözik, amelyért kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország felel. A weboldal tartalma nem tekinthető az Európai Bizottság, az Európai Unió más szerve, valamint a fogyasztóvédelmi tárgyú uniós pályázatok lebonyolításáért és koordinálásáért felelős végrehajtó ügynökség, a Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency (Chafea) hivatalos álláspontjának. A weboldal tartalmáért az Európai Bizottság és a pályázati végrehajtó ügynökség nem vállal felelősséget. Továbbá a weboldal tartalma nem bír kötelező erővel sem a fogyasztóvédelmi hatóság vagy más közigazgatási hatóság által lefolytatott hatósági eljárások, sem a polgári peres és nem peres eljárások, továbbá a békéltető testületi eljárások során sem.