Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Főoldal Sajtószoba - Hírek FELHÍVÁS! Felszámolási eljárás indult a portugál ’Klik Timeshare Madeira’ vállalkozással szemben!

FELHÍVÁS! Felszámolási eljárás indult a portugál ’Klik Timeshare Madeira’ vállalkozással szemben!

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szervezetében működő Európai Fogyasztói Központ (EFK) a portugál társszervezetétől értesült arról, hogy az üdülési jogok értékesítésével foglalkozó portugál Encontrar Tempo Lda nevű vállalkozás, hétköznapi nevén “Klik Timeshare Madeira” ellen felszámolási eljárás indult.

Felhívjuk a figyelmét mindazon fogyasztóknak, akiknek esetleg követelésük áll fenn az említett vállalkozással szemben, hogy azt a portugál bíróság által kijelölt felszámoló biztos részére jelenthetik be.

A portugál központ tájékoztatása szerint a pontos vagyoni követelést és igényt, valamint annak jogcímét (a megkötött szerződésre való hivatkozást, annak számát, aláírásának napját, stb) tértivevényes postai levél útján portugál vagy angol nyelven javasolt megküldeni az alábbi címre:

Exmo. Senhor
Dr. Rúben Jardim de Freitas
Rua dos Aranhas, Nº 5, 1.º andar, Sala – D
9000-044 Funchal
Madeira
Portugal

Fontos, hogy a kérelemhez minden esetben csatolni szükséges a követelést alátámasztó valamennyi dokumentumot, valamint a levélben fel kell tüntetni a felszámolási eljárás megindítását elrendelő bírósági határozat számát az alábbiak szerint: “Processo 4728/13.7TBFUN”. Ezt követően az eljárás menetéről és annak fejleményeiről a portugál felszámoló biztosnál érdeklődhetnek a fogyasztók.

Figyelemmel arra, hogy a fenn nevezett vállalkozással szemben felszámolási eljárás indult, az EFK a fenti tájékoztatáson túl a felmerülő határon átnyúló fogyasztói panaszok rendezésében sajnálatosan nem tud érdemi segítséget nyújtani.

Szükséges utalni rá, hogy az EFK véleménye szerint a felszámolási eljárásban rendszerint csekély az esélye annak, hogy a fogyasztói követelések kielégítést nyerjenek.

 
Panaszbejelentés

Panasza van egy európai uniós, izlandi vagy norvég vállalkozással szemben?

Reklamált már közvetlenül a vállalkozásnál, de nem járt sikerrel?

Forduljon ingyenes segítségért az Európai Fogyasztói Központok Hálózatának magyarországi szervezetéhez!

Panasz bejelentő

European Commission - European Consumer Centres’ Network

EUR-lex

Fogyasztói ügyek

Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency

Utasjogok

Az Ön Európája

Dolceta

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok

Europedirect

EU
A weboldal a „670686 — ECC-Net HU FPA” elnevezésű projekt megvalósítása során készült, amely az Európai Unió Fogyasztóügyi Programja (2014-2020) keretében az Európai Fogyasztói Központok részére kiírt pályázat során pénzügyi támogatásban részesült.

Az Európai Fogyasztói Központ Magyarország folyamatosan törekszik arra, hogy minden esetben szakmailag pontos és aktuális információkat tegyen közzé a honlapján. Azonban szükséges felhívni a figyelmet arra, hogy a honlapon közzétett információk és hasznos tudnivalók kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország szakmai álláspontját tükrözik, amelyért kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország felel. A weboldal tartalma nem tekinthető az Európai Bizottság, az Európai Unió más szerve, valamint a fogyasztóvédelmi tárgyú uniós pályázatok lebonyolításáért és koordinálásáért felelős végrehajtó ügynökség, a Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency (Chafea) hivatalos álláspontjának. A weboldal tartalmáért az Európai Bizottság és a pályázati végrehajtó ügynökség nem vállal felelősséget. Továbbá a weboldal tartalma nem bír kötelező erővel sem a fogyasztóvédelmi hatóság vagy más közigazgatási hatóság által lefolytatott hatósági eljárások, sem a polgári peres és nem peres eljárások, továbbá a békéltető testületi eljárások során sem.