Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Főoldal Sajtószoba - Hírek Utazás kiállítás - Programajánló

Utazás kiállítás - Programajánló

Ebben az évben február 27. és március 2. között kerül megrendezésre az „Utazás 2014”, a 37. nemzetközi idegenforgalmi kiállítás, amely a legnagyobb utazási seregszemle Magyarországon. Budapesten a Hungexpo vásárvárosban nyíló rendezvényen öt kontinens számos országának látnivalóival, kultúrájával és gasztronómiájával ismerkedhetnek meg a látogatók.

Ez alkalommal a kiállítók - immár hagyományosan - kedvezményes bel- és külföldi utazási ajánlatokkal jelentkeznek. A közönség szórakoztatásáról is igyekeznek gondoskodni, egyre több interaktív játéklehetőséget kínálva számukra. Nem maradhatnak el az értékes nyeremények sem, amelyek minden évben sok érdeklődőt vonzanak. A családi programok között pedig lehetőség lesz ínycsiklandó finomságokkal csillapítani az éhséget és a szomjúságot.

A rendezők minden évben meghívnak egy országot, egy magyarországi várost és egy tájegységet, amely díszvendégként a figyelem középpontjába kerül, és ily módon lehetőséget kap részletes bemutatkozásra. Idén a rendezők külföldi díszvendégként Tunéziát, belföldi díszvendégként Pécs városát választották, kulturális gazdagsága és hagyományai miatt pedig Matyóföld a kiemelt tájegység.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szervezetében működő Európai Fogyasztói Központ (EFK) is folytatni kívánja a korábbi évekhez hasonlóan a sikeres részvételét a kiállítás négy napja alatt. Az EFK munkatársaival való találkozás minden évben jó alkalom arra, hogy személyesen lehessen tájékoztatást kapni elsősorban utazással kapcsolatos fogyasztóvédelmi kérdésekben és adott esetben segítséget kérni konkrét problémák ügyében. Az EFK sokféle témakörben készített hasznos információkat és tanácsokat tartalmazó kiadványai pedig ingyenesen hozzáférhetők az EFK standjánál. Ezen kívül az EFK ismét jelentkezik fogyasztóvédelmi totóval, amelyet a játékos és kíváncsi érdeklődők kitölthetnek a helyszínen. Emellett február 28-án délután az Európai Bizottság Utasjogi Kampánya keretében az érdeklődők egy uniós szakembertől is kérdezhetnek a légi, vasúti, vízi közlekedéssel és az autóbusszal utazók jogairól az EFK standjánál.

Találkozzunk tehát az Európai Fogyasztói Központ standjánál az „A” pavilon 107/A1 standján 2014. február 27. és március 2. között a HUNGEXPO Vásárközpontban (1101 Budapest, Albertirsai út 10.).

Ha kérdése van, vagy csupán kíváncsi, kérjük, látogasson el hozzánk! Várjuk szeretettel!

 
Panaszbejelentés

Panasza van egy európai uniós, izlandi vagy norvég vállalkozással szemben?

Reklamált már közvetlenül a vállalkozásnál, de nem járt sikerrel?

Forduljon ingyenes segítségért az Európai Fogyasztói Központok Hálózatának magyarországi szervezetéhez!

Panasz bejelentő

European Commission - European Consumer Centres’ Network

EUR-lex

Fogyasztói ügyek

Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency

Utasjogok

Az Ön Európája

Dolceta

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok

Europedirect

EU
A weboldal a „670686 — ECC-Net HU FPA” elnevezésű projekt megvalósítása során készült, amely az Európai Unió Fogyasztóügyi Programja (2014-2020) keretében az Európai Fogyasztói Központok részére kiírt pályázat során pénzügyi támogatásban részesült.

Az Európai Fogyasztói Központ Magyarország folyamatosan törekszik arra, hogy minden esetben szakmailag pontos és aktuális információkat tegyen közzé a honlapján. Azonban szükséges felhívni a figyelmet arra, hogy a honlapon közzétett információk és hasznos tudnivalók kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország szakmai álláspontját tükrözik, amelyért kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország felel. A weboldal tartalma nem tekinthető az Európai Bizottság, az Európai Unió más szerve, valamint a fogyasztóvédelmi tárgyú uniós pályázatok lebonyolításáért és koordinálásáért felelős végrehajtó ügynökség, a Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency (Chafea) hivatalos álláspontjának. A weboldal tartalmáért az Európai Bizottság és a pályázati végrehajtó ügynökség nem vállal felelősséget. Továbbá a weboldal tartalma nem bír kötelező erővel sem a fogyasztóvédelmi hatóság vagy más közigazgatási hatóság által lefolytatott hatósági eljárások, sem a polgári peres és nem peres eljárások, továbbá a békéltető testületi eljárások során sem.