Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Főoldal Sajtószoba - Hírek Az Európai Fogyasztói Központ sikeres részvétele az Utazás Kiállításon

Az Európai Fogyasztói Központ sikeres részvétele az Utazás Kiállításon

Ebben az évben február 27. és március 2. között került megrendezésre az "Utazás 2014", a 37. nemzetközi idegenforgalmi kiállítás a Hungexpon, amelyen a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szervezetében működő Európai Fogyasztói Központ (EFK) külön standdal képviseltette magát. A rendezvényen a kiállítók - immár hagyományosan - kedvezményes bel- és külföldi utazási ajánlatokkal jelentkeztek, és nem maradtak el az értékes nyeremények sem.

A korábbi évekhez hasonlóan az EFK standját nagyszámú érdeklődő kereste fel, így a központ részvétele a kiállítás négy napja alatt rendkívül sikeres volt. Az EFK munkatársaival való találkozás jó alkalom volt arra, hogy az érdeklődők személyesen kapjanak tájékoztatást elsősorban utazással kapcsolatos fogyasztóvédelmi kérdésekben, és adott esetben segítséget, tanácsot is kaphattak konkrét ügyekben.

Kiemelt érdeklődés övezte az EFK fogyasztóvédelmi totóját, amelyet a játékos és kíváncsi érdeklődők tölthettek ki a fogyasztóvédelmi ismereteiket szélesítése érdekében. A 4 nap alatt rekord számú, összesen 590 totót töltöttek ki a fogyasztók, továbbá az EFK sokféle témakörben készített hasznos információkat és tanácsokat tartalmazó kiadványai is ingyenesen hozzáférhetők voltak az EFK standjánál, amelyekből szintén szép számmal vittek magukkal a fogyasztók.

Emellett február 28-án délután az Európai Bizottság Utasjogi Kampánya keretében az érdeklődők az EFK standjánál egy uniós szakembertől is kérdezhettek a légi, vasúti, vízi közlekedéssel és az autóbusszal utazók jogairól.

Összességében elmondhatjuk, hogy az Európai Fogyasztói Központ tevékenysége iránt sokan érdeklődtek, és a kiadványok révén reményeink szerint még több fogyasztóhoz juthatnak el az utazással, turisztikával, valamint az egyéb fogyasztóvédelmi kérdésekkel összefüggő hasznos tippek és tanácsok.

 
Panaszbejelentés

Panasza van egy európai uniós, izlandi vagy norvég vállalkozással szemben?

Reklamált már közvetlenül a vállalkozásnál, de nem járt sikerrel?

Forduljon ingyenes segítségért az Európai Fogyasztói Központok Hálózatának magyarországi szervezetéhez!

Panasz bejelentő

European Commission - European Consumer Centres’ Network

EUR-lex

Fogyasztói ügyek

Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency

Utasjogok

Az Ön Európája

Dolceta

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok

Europedirect

EU
A weboldal a „670686 — ECC-Net HU FPA” elnevezésű projekt megvalósítása során készült, amely az Európai Unió Fogyasztóügyi Programja (2014-2020) keretében az Európai Fogyasztói Központok részére kiírt pályázat során pénzügyi támogatásban részesült.

Az Európai Fogyasztói Központ Magyarország folyamatosan törekszik arra, hogy minden esetben szakmailag pontos és aktuális információkat tegyen közzé a honlapján. Azonban szükséges felhívni a figyelmet arra, hogy a honlapon közzétett információk és hasznos tudnivalók kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország szakmai álláspontját tükrözik, amelyért kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország felel. A weboldal tartalma nem tekinthető az Európai Bizottság, az Európai Unió más szerve, valamint a fogyasztóvédelmi tárgyú uniós pályázatok lebonyolításáért és koordinálásáért felelős végrehajtó ügynökség, a Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency (Chafea) hivatalos álláspontjának. A weboldal tartalmáért az Európai Bizottság és a pályázati végrehajtó ügynökség nem vállal felelősséget. Továbbá a weboldal tartalma nem bír kötelező erővel sem a fogyasztóvédelmi hatóság vagy más közigazgatási hatóság által lefolytatott hatósági eljárások, sem a polgári peres és nem peres eljárások, továbbá a békéltető testületi eljárások során sem.