Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Főoldal Sajtószoba - Hírek Európa-nap 2014 az Európai Fogyasztói Központ részvételével

Európa-nap 2014 az Európai Fogyasztói Központ részvételével

2014-ben május 11-én kerül megrendezésre az Európa-nap eseménysorozata. Ezen a napon az európai békét és egységet ünnepeljük. Az Európa-napot annak emlékére rendezik meg minden évben, hogy 1950. május 9-én tették közzé a „Schumann nyilatkozatot”, amely az Európai Unió alapját teremtette meg.

A rendezvénysorozat keretében Magyarországon 19 településen számos programmal várják az állampolgárokat. Budapesten egész napos fesztivált rendeznek a belvárosban, az Erzsébet téren. A legkisebbeknek szóló kreatív játszóház és koncertek mellett a nagyszínpadon hazai és külföldi előadók szórakoztatják a közönséget. A sportosabb kedvűek benevezhetnek a Duna-parton szervezett 10 km-es futóversenyre is.

A központi helyszínen, az Erzsébet téren felállított információs sátrak várják a látogatókat, ahol sok mindent megtudhatnak majd az Európai Unió adta lehetőségekről, például az európai polgárok jogairól, az uniós munkavállalásról és tanulásról, továbbá az idei európai parlamenti választásokról is.

A rendezvényen a korábbi évekhez hasonlóan a határon átnyúló fogyasztóvédelemben fontos szerepet betöltő, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szervezetében működő Európai Fogyasztói Központ (EFK) is külön standdal képviselteti magát. Az EFK információs sátránál az érdeklődők megtalálhatják a központ hasznos fogyasztóvédelmi tudnivalókat tartalmazó tájékoztató kiadványait, továbbá lehetőségük lesz a nagysikerű fogyasztóvédelmi totó kitöltésére. Azoknak pedig, akiknek fogyasztóvédelmi kérdése van, vagy, ha egyszerűen csak tájékozódni szeretnének fogyasztói jogaikról, a helyszínen levő szakemberek készséggel válaszolnak majd.

Szeretettel várjuk tehát az Európai Fogyasztói Központ sátránál május 11-én 10 és 18 óra között a budapesti belvárosban, az Erzsébet téren!

További részletes program és információ:
http://ec.europa.eu/magyarorszag/news/agenda/20140422_europanap_2014_hu.htm

 
Panaszbejelentés

Panasza van egy európai uniós, izlandi vagy norvég vállalkozással szemben?

Reklamált már közvetlenül a vállalkozásnál, de nem járt sikerrel?

Forduljon ingyenes segítségért az Európai Fogyasztói Központok Hálózatának magyarországi szervezetéhez!

Panasz bejelentő

European Commission - European Consumer Centres’ Network

EUR-lex

Fogyasztói ügyek

Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency

Utasjogok

Az Ön Európája

Dolceta

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok

Europedirect

EU
A weboldal a „670686 — ECC-Net HU FPA” elnevezésű projekt megvalósítása során készült, amely az Európai Unió Fogyasztóügyi Programja (2014-2020) keretében az Európai Fogyasztói Központok részére kiírt pályázat során pénzügyi támogatásban részesült.

Az Európai Fogyasztói Központ Magyarország folyamatosan törekszik arra, hogy minden esetben szakmailag pontos és aktuális információkat tegyen közzé a honlapján. Azonban szükséges felhívni a figyelmet arra, hogy a honlapon közzétett információk és hasznos tudnivalók kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország szakmai álláspontját tükrözik, amelyért kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország felel. A weboldal tartalma nem tekinthető az Európai Bizottság, az Európai Unió más szerve, valamint a fogyasztóvédelmi tárgyú uniós pályázatok lebonyolításáért és koordinálásáért felelős végrehajtó ügynökség, a Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency (Chafea) hivatalos álláspontjának. A weboldal tartalmáért az Európai Bizottság és a pályázati végrehajtó ügynökség nem vállal felelősséget. Továbbá a weboldal tartalma nem bír kötelező erővel sem a fogyasztóvédelmi hatóság vagy más közigazgatási hatóság által lefolytatott hatósági eljárások, sem a polgári peres és nem peres eljárások, továbbá a békéltető testületi eljárások során sem.