Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Főoldal Sajtószoba - Hírek Az Európai Fogyasztói Központ sikeres részvétele az Európa-nap eseményein

Az Európai Fogyasztói Központ sikeres részvétele az Európa-nap eseményein

Ebben az évben május 11-én került megrendezésre az Európa-nap rendezvénysorozat, amely során minden évben az Európai Unió megszületésének gondolatára, vagyis a Schumann-nyilatkozat 1950. május 9-i közzétételére emlékezünk. Ez az év különlegesnek számít, hiszen Magyarország 10 éve tagja az Európai Uniónak, és erre tekintettel a főváros mellett több vidéki helyszínen is nagyszabású programokkal köszöntötték az Unió állampolgárait.

A belvárosi Erzsébet téren rendezett központi programon az Európai Unió és Európai Parlament képviselete mellett a Magyarországon működő uniós tájékoztató, tanácsadó és segítségnyújtó irodák várták és fogadták az érdeklődőket. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szervezetében működő, a fogyasztói jogok határon átnyúló érvényesítésében jelentős szerepet betöltő Európai Fogyasztói Központ (EFK) ismételten meghívást kapott, hogy kiállítóként vegyen részt a rendezvényen.

Bár az időjárás nem volt kegyes, az EFK sátránál nagyon sokan fordultak meg. Az EFK jelenlétének népszerűségét az is növelte, hogy az EFK-nál a pontgyűjtő akció egyik állomásaként a sátornál kitöltött fogyasztóvédelmi totóért cserébe pontot lehetett kapni, amely a rendezőknél ajándékcsomagra volt beváltható.

Több mint 300-an vállalkoztak arra, hogy megbirkózzanak a játékos és hasznos kérdések megválaszolásával. Emellett többen konkrét tanácsért is a helyszínen található szakembereinkhez fordultak. Népszerű volt a hasznos tudnivalókat tartalmazó kiadványcsomag is, amely többféle témakörben segíti a fogyasztókat határon átnyúló problémák esetén.

Összességében elmondható, hogy az EFK a látogatottság és a fogyasztók érdeklődése alapján eredményesen járult hozzá a fogyasztói ismeretek szélesítéséhez az európai egység ünnepén.

 
Panaszbejelentés

Panasza van egy európai uniós, izlandi vagy norvég vállalkozással szemben?

Reklamált már közvetlenül a vállalkozásnál, de nem járt sikerrel?

Forduljon ingyenes segítségért az Európai Fogyasztói Központok Hálózatának magyarországi szervezetéhez!

Panasz bejelentő

European Commission - European Consumer Centres’ Network

EUR-lex

Fogyasztói ügyek

Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency

Utasjogok

Az Ön Európája

Dolceta

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok

Europedirect

EU
A weboldal a „670686 — ECC-Net HU FPA” elnevezésű projekt megvalósítása során készült, amely az Európai Unió Fogyasztóügyi Programja (2014-2020) keretében az Európai Fogyasztói Központok részére kiírt pályázat során pénzügyi támogatásban részesült.

Az Európai Fogyasztói Központ Magyarország folyamatosan törekszik arra, hogy minden esetben szakmailag pontos és aktuális információkat tegyen közzé a honlapján. Azonban szükséges felhívni a figyelmet arra, hogy a honlapon közzétett információk és hasznos tudnivalók kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország szakmai álláspontját tükrözik, amelyért kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország felel. A weboldal tartalma nem tekinthető az Európai Bizottság, az Európai Unió más szerve, valamint a fogyasztóvédelmi tárgyú uniós pályázatok lebonyolításáért és koordinálásáért felelős végrehajtó ügynökség, a Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency (Chafea) hivatalos álláspontjának. A weboldal tartalmáért az Európai Bizottság és a pályázati végrehajtó ügynökség nem vállal felelősséget. Továbbá a weboldal tartalma nem bír kötelező erővel sem a fogyasztóvédelmi hatóság vagy más közigazgatási hatóság által lefolytatott hatósági eljárások, sem a polgári peres és nem peres eljárások, továbbá a békéltető testületi eljárások során sem.