Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Főoldal Sajtószoba - Hírek Programajánló: E-kereskedelem és fogyasztóvédelem (Szeged)

Programajánló: E-kereskedelem és fogyasztóvédelem (Szeged)

M E G H Í V Ó

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szervezetében működő Európai Fogyasztói Központ és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában működő Enterprise Europe Network iroda konzultációt szervez az e-kereskedelem és a fogyasztóvédelem aktuális kérdéseiről Szegeden, 2014. június 3-án 15 órától a Csongrád Megyei Kereskedők és Vendéglátók Egyesületével együttműködésben, a Kamarai Székházban.

A fogyasztói elvárások és a fogyasztói panaszok tapasztalatainak bemutatása mellett a vállalkozások gyakorlati tanácsokat, tippeket kaphatnak fogyasztóvédelmi szempontból az Európai Fogyasztói Központ vezetőjétől arról, hogy hogyan tudják webáruházukat jogszerűen működtetni, valamint hogyan tudják a fogyasztói panaszokat elkerülni. Emellett az előadás keretében a június közepén hatályba lépő új európai és magyar szabályozás legfontosabb újdonságai és a jelenlegi szabályhoz képest bekövetkező változások is kiemelt hangsúlyt kapnak, ezzel is segítve a vállalkozások jövőbeli jogkövető magatartását.

Tervezett program

14.30
Regisztráció

15.00
E-kereskedelem és fogyasztóvédelem –

a jogszerű és fogyasztóbarát e-shop, gyakorlati kérdések és válaszok a vállalkozások részére, különösen tekintettel az új magyar szabályozásra

dr. Kriesch Attila, az Európai Fogyasztói Központ igazgatója

16.30
Kérdések, konzultáció

 

Az eseményen az Enterprise Europe Network üzletfejlesztési szolgáltatásaival kapcsolatban is személyes konzultációs lehetőséget biztosítunk az érdeklődő vállalkozásoknak.

A részvétel a CSMKIK tagjainak és a KISOSZ tagjainak díjmentes. Kérjük, jelezze részvételi szándékát a kamarai honlapon: http://csmkik.hu/hu/rendezvenyek/2014-06-03

Bővebb információ: eenszeged@csmkik.hu

 
Panaszbejelentés

Panasza van egy európai uniós, izlandi vagy norvég vállalkozással szemben?

Reklamált már közvetlenül a vállalkozásnál, de nem járt sikerrel?

Forduljon ingyenes segítségért az Európai Fogyasztói Központok Hálózatának magyarországi szervezetéhez!

Panasz bejelentő

European Commission - European Consumer Centres’ Network

EUR-lex

Fogyasztói ügyek

Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency

Utasjogok

Az Ön Európája

Dolceta

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok

Europedirect

EU
A weboldal a „670686 — ECC-Net HU FPA” elnevezésű projekt megvalósítása során készült, amely az Európai Unió Fogyasztóügyi Programja (2014-2020) keretében az Európai Fogyasztói Központok részére kiírt pályázat során pénzügyi támogatásban részesült.

Az Európai Fogyasztói Központ Magyarország folyamatosan törekszik arra, hogy minden esetben szakmailag pontos és aktuális információkat tegyen közzé a honlapján. Azonban szükséges felhívni a figyelmet arra, hogy a honlapon közzétett információk és hasznos tudnivalók kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország szakmai álláspontját tükrözik, amelyért kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország felel. A weboldal tartalma nem tekinthető az Európai Bizottság, az Európai Unió más szerve, valamint a fogyasztóvédelmi tárgyú uniós pályázatok lebonyolításáért és koordinálásáért felelős végrehajtó ügynökség, a Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency (Chafea) hivatalos álláspontjának. A weboldal tartalmáért az Európai Bizottság és a pályázati végrehajtó ügynökség nem vállal felelősséget. Továbbá a weboldal tartalma nem bír kötelező erővel sem a fogyasztóvédelmi hatóság vagy más közigazgatási hatóság által lefolytatott hatósági eljárások, sem a polgári peres és nem peres eljárások, továbbá a békéltető testületi eljárások során sem.