Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Főoldal Sajtószoba - Hírek Főszezon 2014. – Turisztikai kiállítás és vásár az Európai Fogyasztói Központ részvételével

Főszezon 2014. – Turisztikai kiállítás és vásár az Európai Fogyasztói Központ részvételével

2014. augusztus 30 és 31. között immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Főszezon kiállítás a Budai Várban. A gazdag utazási és szállásajánlatok, gasztronómiai bemutatók mellett szórakoztató és családi programok is várják a látogatókat.

A rendezvény helyszínén az egész ország turisztikai kínálata megjelenik, a szállodákon, a neves gyógyfürdőkön kívül a vendégváró magyar városok, az ismert és a felfedezésre váró üdülőhelyek, a bakancsos, kerékpáros túra-útvonalak, a hegyi és a vízi kalandparkok, az extrém sportok kedvelői is megtalálhatják az érdeklődésüknek megfelelő ajánlatokat. A belföldi ajánlatok mellett helyet kap az utazásszervezők külföldi utazási kínálata is.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szervezetében működő Európai Fogyasztói Központ immár sokadik éve vesz részt a rendezvényen, mivel a tapasztalatok szerint a látogatók szívesen tájékozódnak fogyasztói jogaikról, és örülnek, ha konkrét kérdésekkel az ott lévő szakemberekhez fordulhatnak, akik ellátják őket a szükséges tanácsokkal. Emellett az érdeklődők a fogyasztói ismeretek tesztelését és bővítését célzó fogyasztóvédelmi totót is kitölthetik. Ebben az évben is ezzel készülünk, továbbá szívesen ajánljuk kiadványainkat a látogatók figyelmébe, amelyek hasznos tanácsokat és fogyasztói tudnivalókat tartalmaznak a külföldi utazáshoz és vásárláshoz.

A fentieken túl az Európai Fogyasztói Központ 48. számú faházánál az érdeklődőknek lehetőségük lesz megismerkedni a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 2 akkreditált laboratóriumának, a Mechanikai és Villamos Laboratórium (augusztus 30-án), valamint az Élelmiszer és Vegyipari Laboratórium (augusztus 31-én) működésével. A látogatók konkrét információkat kaphatnak arról, hogy mikor minősül veszélyesnek egy termék, bemutatásra kerülnek veszélyes gyermekjátékok és villamos termékek, illetve a szakemberekkel ellenőriztethetik napszemüvegük fényvédő képességét, vagy ékszereik nikkel kibocsátását.

Fontos tudnivaló, hogy a Főszezon kiállítás minden programja ingyenes!

Várjuk tehát szeretettel az utolsó augusztusi hétvégén 10-18 óra között a Budai Várban az Európai Fogyasztói Központ 48. számú faházánál!

 
Panaszbejelentés

Panasza van egy európai uniós, izlandi vagy norvég vállalkozással szemben?

Reklamált már közvetlenül a vállalkozásnál, de nem járt sikerrel?

Forduljon ingyenes segítségért az Európai Fogyasztói Központok Hálózatának magyarországi szervezetéhez!

Panasz bejelentő

European Commission - European Consumer Centres’ Network

EUR-lex

Fogyasztói ügyek

Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency

Utasjogok

Az Ön Európája

Dolceta

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok

Europedirect

EU
A weboldal a „670686 — ECC-Net HU FPA” elnevezésű projekt megvalósítása során készült, amely az Európai Unió Fogyasztóügyi Programja (2014-2020) keretében az Európai Fogyasztói Központok részére kiírt pályázat során pénzügyi támogatásban részesült.

Az Európai Fogyasztói Központ Magyarország folyamatosan törekszik arra, hogy minden esetben szakmailag pontos és aktuális információkat tegyen közzé a honlapján. Azonban szükséges felhívni a figyelmet arra, hogy a honlapon közzétett információk és hasznos tudnivalók kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország szakmai álláspontját tükrözik, amelyért kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország felel. A weboldal tartalma nem tekinthető az Európai Bizottság, az Európai Unió más szerve, valamint a fogyasztóvédelmi tárgyú uniós pályázatok lebonyolításáért és koordinálásáért felelős végrehajtó ügynökség, a Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency (Chafea) hivatalos álláspontjának. A weboldal tartalmáért az Európai Bizottság és a pályázati végrehajtó ügynökség nem vállal felelősséget. Továbbá a weboldal tartalma nem bír kötelező erővel sem a fogyasztóvédelmi hatóság vagy más közigazgatási hatóság által lefolytatott hatósági eljárások, sem a polgári peres és nem peres eljárások, továbbá a békéltető testületi eljárások során sem.