Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Főoldal Sajtószoba - Hírek Európa-nap 2015 az Európai Fogyasztói Központ részvételével - Meghívó

Európa-nap 2015 az Európai Fogyasztói Központ részvételével - Meghívó

Az Európai Unió alapjait lefektető Schumann-nyilatkozat közzétételének 65. évfordulójára emlékezve Magyarországon 18 településen számos programmal várják az állampolgárokat május 1-je és 11. között az Európa-nap alkalmából.

2015-ben május 9-én Budapesten új helyszínen, a Margitszigeti Atlétikai Centrumban kerül megrendezésre az Európa-napi eseménysorozat fővárosi programja.

Magyarország uniós csatlakozásának tizedik évfordulója alkalmából szervezett nagysikerű utcai futóversenyt idén is megtartják, immár 11 km-es távon. Az egész napos rendezvényen kicsiket és felnőtteket egyaránt várnak gazdag kulturális és zenei programokat kínálva. A gyermekeknek alkotósarkot rendeznek be, meseírásra, koncertekre invitálják őket, vagy egyéb ökoprogramokon vehetnek részt. A felnőtteknek a különféle stílusú és alternatív zenei programokat és színházi előadásokat kínálják a szervezők.

A központi helyszínen, a Margitszigeti Atlétikai Centrumban felállított információs sátrak várják a látogatókat, ahol különféle EU-programokról, munkavállalásról, tanulásról kaphatnak tájékoztatást.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szervezetében működő Európai Fogyasztói Központ (EFK) a korábbi évekhez hasonlóan idén is részt vesz az eseményen. Az EFK információs sátránál az érdeklődők megtalálhatják a határon átnyúló fogyasztóvédelemben fontos szerepet betöltő központ légiutasok jogairól, üdülési jogról, online vásárlásokról, autóbérlésről és garanciális jogokról szóló tájékoztató kiadványait, továbbá lehetőségük lesz fogyasztóvédelmi totó kitöltésére is. Emellett aki fogyasztóvédelmi kérdést tenne fel, vagy egyszerűen csak tájékozódni szeretne fogyasztói jogairól, annak a helyszínen jelen lévő szakemberek készséggel válaszolnak.

Szeretettel várjuk tehát az Európai Fogyasztói Központ sátránál május 9-én 10 és 18 óra között a Margitszigeten!


 
Panaszbejelentés

Panasza van egy európai uniós, izlandi vagy norvég vállalkozással szemben?

Reklamált már közvetlenül a vállalkozásnál, de nem járt sikerrel?

Forduljon ingyenes segítségért az Európai Fogyasztói Központok Hálózatának magyarországi szervezetéhez!

Panasz bejelentő

European Commission - European Consumer Centres’ Network

EUR-lex

Fogyasztói ügyek

Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency

Utasjogok

Az Ön Európája

Dolceta

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok

Europedirect

EU
A weboldal a „670686 — ECC-Net HU FPA” elnevezésű projekt megvalósítása során készült, amely az Európai Unió Fogyasztóügyi Programja (2014-2020) keretében az Európai Fogyasztói Központok részére kiírt pályázat során pénzügyi támogatásban részesült.

Az Európai Fogyasztói Központ Magyarország folyamatosan törekszik arra, hogy minden esetben szakmailag pontos és aktuális információkat tegyen közzé a honlapján. Azonban szükséges felhívni a figyelmet arra, hogy a honlapon közzétett információk és hasznos tudnivalók kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország szakmai álláspontját tükrözik, amelyért kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország felel. A weboldal tartalma nem tekinthető az Európai Bizottság, az Európai Unió más szerve, valamint a fogyasztóvédelmi tárgyú uniós pályázatok lebonyolításáért és koordinálásáért felelős végrehajtó ügynökség, a Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency (Chafea) hivatalos álláspontjának. A weboldal tartalmáért az Európai Bizottság és a pályázati végrehajtó ügynökség nem vállal felelősséget. Továbbá a weboldal tartalma nem bír kötelező erővel sem a fogyasztóvédelmi hatóság vagy más közigazgatási hatóság által lefolytatott hatósági eljárások, sem a polgári peres és nem peres eljárások, továbbá a békéltető testületi eljárások során sem.