RSS
Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Hírlevél feliratkozás
Email: *
Név: *


Facebook


Hónap kérdése

KÉRDŐÍV AZ ÁLLAMPOLGÁRSÁG VAGY LAKÓHELY MIATTI HÁTRÁNYOS MEGKÜLÖNBEZTETÉSRŐL

A kérdőív kitöltéséhez kattintson ide!

Főoldal Sajtószoba - Hírek Kiemelkedő érdeklődés az Európai Fogyasztói Központ standjánál az Európa-napon

Kiemelkedő érdeklődés az Európai Fogyasztói Központ standjánál az Európa-napon

Idén az Európa-nap megrendezésére 2015. május 9-én a Margitszigeti Atlétikai Centrumban került sor. Az Európa-nap (május 9.) az európai béke és egység ünnepe, mely a napon a történelmi jelentőségű "Schuman-nyilatkozat" évfordulóját ünnepeltük.


2015-ben ünnepli Magyarország, hogy immáron 11 éve tagja az Európai Uniónak, ennek jegyében 11 kilométeres futóverseny megrendezésére is sor került. Az útvonal a főváros legszebb részeit érintette, és a 11 km során a versenyzők olyan európai uniós támogatásból felújított vagy létrehozott helyszínek mellett haladhattak el, mint a Pesti Vigadó, a Rudas Gyógyfürdő, a kerékpárkölcsönző rendszer, vagy a Margit híd és a Szabadság híd.

 

Európa Nap

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szervezetében működő Európai Fogyasztói Központ (EFK) munkatársai 10:00 és 18:00 óra között várták az érdeklődő fogyasztókat.

A Margitszigeti Atlétikai Centrumban rendezett központi program keretében az ott felállított információs sátrakban lehetett tájékoztatást kérni a Magyarországon működő uniós tájékoztató, tanácsadó és segítségnyújtó irodáktól.

Európa Nap

Az EFK munkatársai egy 13+1 kérdésből álló "Fogyasztóvédelmi totó" segítségével, különböző témájú és a www.magyarefk.hu honlapról letölthető saját kiadványaival, valamint fogyasztóvédelmi tanácsadással igyekezett a magyar és külföldi fogyasztók tudatosságát erősíteni. Közel háromszáz érdeklődő vállalta a játékos, ugyanakkor gondolkodtató totó kitöltését. Emellett a központ munkatársai a fogyasztók turisztikai jogainak érvényesítéséhez segítséget nyújtó "ECC-Net: Travel" mobil alkalmazást is népszerűsítették, melyet az Európai Fogyasztói Központok Hálózata a magyarországi központ közreműködésével együtt készített el.

Európa Nap

Összességében elmondhatjuk, hogy az Európai Fogyasztói Központ tevékenysége iránt rendkívül sokan érdeklődtek, és a kiadványok révén reményeink szerint még több fogyasztóhoz juthattak el az utazással, turisztikával, valamint az egyéb fogyasztóvédelmi kérdésekkel összefüggő hasznos tippek és tanácsok.

 

Hasznosnak találta a fenti információkat? Várjuk véleményét, szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Panaszbejelentés

Panasza van egy európai uniós, izlandi vagy norvég vállalkozással szemben?

Reklamált már közvetlenül a vállalkozásnál, de nem járt sikerrel?

Forduljon ingyenes segítségért az Európai Fogyasztói Központok Hálózatának magyarországi szervezetéhez!

Panasz bejelentő

European Commission - European Consumer Centres’ Network

EUR-lex

Fogyasztói ügyek

Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency

Utasjogok

Az Ön Európája

Dolceta

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok

Europedirect

EU
A weboldal a „670686 — ECC-Net HU FPA” elnevezésű projekt megvalósítása során készült, amely az Európai Unió Fogyasztóügyi Programja (2014-2020) keretében az Európai Fogyasztói Központok részére kiírt pályázat során pénzügyi támogatásban részesült.

Az Európai Fogyasztói Központ Magyarország folyamatosan törekszik arra, hogy minden esetben szakmailag pontos és aktuális információkat tegyen közzé a honlapján. Azonban szükséges felhívni a figyelmet arra, hogy a honlapon közzétett információk és hasznos tudnivalók kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország szakmai álláspontját tükrözik, amelyért kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország felel. A weboldal tartalma nem tekinthető az Európai Bizottság, az Európai Unió más szerve, valamint a fogyasztóvédelmi tárgyú uniós pályázatok lebonyolításáért és koordinálásáért felelős végrehajtó ügynökség, a Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency (Chafea) hivatalos álláspontjának. A weboldal tartalmáért az Európai Bizottság és a pályázati végrehajtó ügynökség nem vállal felelősséget. Továbbá a weboldal tartalma nem bír kötelező erővel sem a fogyasztóvédelmi hatóság vagy más közigazgatási hatóság által lefolytatott hatósági eljárások, sem a polgári peres és nem peres eljárások, továbbá a békéltető testületi eljárások során sem.