Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Főoldal Sajtószoba - Hírek Kiemelkedő érdeklődés az Európai Fogyasztói Központ standjánál az Európa-napon

Kiemelkedő érdeklődés az Európai Fogyasztói Központ standjánál az Európa-napon

Idén az Európa-nap megrendezésére 2015. május 9-én a Margitszigeti Atlétikai Centrumban került sor. Az Európa-nap (május 9.) az európai béke és egység ünnepe, mely a napon a történelmi jelentőségű "Schuman-nyilatkozat" évfordulóját ünnepeltük.


2015-ben ünnepli Magyarország, hogy immáron 11 éve tagja az Európai Uniónak, ennek jegyében 11 kilométeres futóverseny megrendezésére is sor került. Az útvonal a főváros legszebb részeit érintette, és a 11 km során a versenyzők olyan európai uniós támogatásból felújított vagy létrehozott helyszínek mellett haladhattak el, mint a Pesti Vigadó, a Rudas Gyógyfürdő, a kerékpárkölcsönző rendszer, vagy a Margit híd és a Szabadság híd.

 

Európa Nap

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szervezetében működő Európai Fogyasztói Központ (EFK) munkatársai 10:00 és 18:00 óra között várták az érdeklődő fogyasztókat.

A Margitszigeti Atlétikai Centrumban rendezett központi program keretében az ott felállított információs sátrakban lehetett tájékoztatást kérni a Magyarországon működő uniós tájékoztató, tanácsadó és segítségnyújtó irodáktól.

Európa Nap

Az EFK munkatársai egy 13+1 kérdésből álló "Fogyasztóvédelmi totó" segítségével, különböző témájú és a www.magyarefk.hu honlapról letölthető saját kiadványaival, valamint fogyasztóvédelmi tanácsadással igyekezett a magyar és külföldi fogyasztók tudatosságát erősíteni. Közel háromszáz érdeklődő vállalta a játékos, ugyanakkor gondolkodtató totó kitöltését. Emellett a központ munkatársai a fogyasztók turisztikai jogainak érvényesítéséhez segítséget nyújtó "ECC-Net: Travel" mobil alkalmazást is népszerűsítették, melyet az Európai Fogyasztói Központok Hálózata a magyarországi központ közreműködésével együtt készített el.

Európa Nap

Összességében elmondhatjuk, hogy az Európai Fogyasztói Központ tevékenysége iránt rendkívül sokan érdeklődtek, és a kiadványok révén reményeink szerint még több fogyasztóhoz juthattak el az utazással, turisztikával, valamint az egyéb fogyasztóvédelmi kérdésekkel összefüggő hasznos tippek és tanácsok.

 
Panaszbejelentés

Panasza van egy európai uniós, izlandi vagy norvég vállalkozással szemben?

Reklamált már közvetlenül a vállalkozásnál, de nem járt sikerrel?

Forduljon ingyenes segítségért az Európai Fogyasztói Központok Hálózatának magyarországi szervezetéhez!

Panasz bejelentő

European Commission - European Consumer Centres’ Network

EUR-lex

Fogyasztói ügyek

Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency

Utasjogok

Az Ön Európája

Dolceta

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok

Europedirect

EU
A weboldal a „670686 — ECC-Net HU FPA” elnevezésű projekt megvalósítása során készült, amely az Európai Unió Fogyasztóügyi Programja (2014-2020) keretében az Európai Fogyasztói Központok részére kiírt pályázat során pénzügyi támogatásban részesült.

Az Európai Fogyasztói Központ Magyarország folyamatosan törekszik arra, hogy minden esetben szakmailag pontos és aktuális információkat tegyen közzé a honlapján. Azonban szükséges felhívni a figyelmet arra, hogy a honlapon közzétett információk és hasznos tudnivalók kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország szakmai álláspontját tükrözik, amelyért kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország felel. A weboldal tartalma nem tekinthető az Európai Bizottság, az Európai Unió más szerve, valamint a fogyasztóvédelmi tárgyú uniós pályázatok lebonyolításáért és koordinálásáért felelős végrehajtó ügynökség, a Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency (Chafea) hivatalos álláspontjának. A weboldal tartalmáért az Európai Bizottság és a pályázati végrehajtó ügynökség nem vállal felelősséget. Továbbá a weboldal tartalma nem bír kötelező erővel sem a fogyasztóvédelmi hatóság vagy más közigazgatási hatóság által lefolytatott hatósági eljárások, sem a polgári peres és nem peres eljárások, továbbá a békéltető testületi eljárások során sem.