Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Főoldal Sajtószoba - Hírek Meghívó - Főszezon 2015 Turisztikai kiállítás és vásár az Európai Fogyasztói Központ részvételével

Meghívó - Főszezon 2015 Turisztikai kiállítás és vásár az Európai Fogyasztói Központ részvételével

2015-ben augusztus 29-én és 30-án a kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő ingyenes turisztikai rendezvény a gazdag utazási és szállásajánlatok mellett gasztronómiai bemutatókkal, szórakoztató, családi programokkal is várja a látogatókat a Budai Várban. A gyermekek számára kézműves és játékos foglalkozások, vetélkedők kerülnek megrendezésre. A felnőtteket több népzenei és néptáncbemutató, valamint több sztárvendég szórakoztatja.


A kiállítási helyszínen az egész ország turisztikai kínálata megjelenik, bemutatkozási lehetőséget kapnak a modern szállodák, a neves gyógyfürdők, a wellness programokkal, aktív pihenési lehetőségekkel rendelkező tájegységek, régiók. Bemutatkozhatnak a vendégváró magyar városok, az ismert és a felfedezésre váró üdülőhelyek, a bakancsos, kerékpáros túra-útvonalak, a hegyi és a vízi kalandparkok, az extrém sportok. Vendégcsalogató ajánlatokkal jelentkezhetnek a belföldi túraszervezők, a hazai utazási irodák, s mellettük helyet kapnak a külföldi utazási és szállásajánlatok is.


A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szervezetében működő Európai Fogyasztói Központ immár sokadik éve vesz részt a rendezvényen, mivel a tapasztalatok szerint a látogatók szívesen tájékozódnak fogyasztói jogaikról, és örülnek, ha konkrét kérdésekkel az ott lévő szakemberekhez fordulhatnak, akik ellátják őket a szükséges tanácsokkal. Emellett az érdeklődők a fogyasztói ismeretek tesztelését és bővítését célzó fogyasztóvédelmi totót is kitölthetik. Ebben az évben is ezzel készülünk, továbbá szívesen ajánljuk kiadványainkat a látogatók figyelmébe, amelyek hasznos tanácsokat és fogyasztói tudnivalókat tartalmaznak a külföldi utazáshoz és vásárláshoz.

A fentieken túl az Európai Fogyasztói Központ 48. számú faházánál az érdeklődőknek lehetőségük lesz megismerkedni a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 2 akkreditált laboratóriumának, az Élelmiszer és Vegyipari Laboratórium (augusztus 29-én), valamint a Mechanikai és Villamos Laboratórium (augusztus 30-án) működésével. A látogatók konkrét információkat kaphatnak arról, hogy mikor minősül veszélyesnek egy termék, bemutatásra kerülnek veszélyes gyermekjátékok és villamos termékek, illetve a szakemberekkel ellenőriztethetik napszemüvegük fényvédő képességét, vagy ékszereik nikkel kibocsátását.

Fontos tudnivaló, hogy a Főszezon kiállítás minden programja ingyenes!

Várjuk tehát szeretettel az utolsó augusztusi hétvégén 10-18 óra között a Budai Várban az Európai Fogyasztói Központ 48-as számú faházánál. A rendezvénnyel kapcsolatban további információk a http://foszezon.hu/ oldalon találhatók.


 
Panaszbejelentés

Panasza van egy európai uniós, izlandi vagy norvég vállalkozással szemben?

Reklamált már közvetlenül a vállalkozásnál, de nem járt sikerrel?

Forduljon ingyenes segítségért az Európai Fogyasztói Központok Hálózatának magyarországi szervezetéhez!

Panasz bejelentő

European Commission - European Consumer Centres’ Network

EUR-lex

Fogyasztói ügyek

Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency

Utasjogok

Az Ön Európája

Dolceta

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok

Europedirect

EU
A weboldal a „670686 — ECC-Net HU FPA” elnevezésű projekt megvalósítása során készült, amely az Európai Unió Fogyasztóügyi Programja (2014-2020) keretében az Európai Fogyasztói Központok részére kiírt pályázat során pénzügyi támogatásban részesült.

Az Európai Fogyasztói Központ Magyarország folyamatosan törekszik arra, hogy minden esetben szakmailag pontos és aktuális információkat tegyen közzé a honlapján. Azonban szükséges felhívni a figyelmet arra, hogy a honlapon közzétett információk és hasznos tudnivalók kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország szakmai álláspontját tükrözik, amelyért kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország felel. A weboldal tartalma nem tekinthető az Európai Bizottság, az Európai Unió más szerve, valamint a fogyasztóvédelmi tárgyú uniós pályázatok lebonyolításáért és koordinálásáért felelős végrehajtó ügynökség, a Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency (Chafea) hivatalos álláspontjának. A weboldal tartalmáért az Európai Bizottság és a pályázati végrehajtó ügynökség nem vállal felelősséget. Továbbá a weboldal tartalma nem bír kötelező erővel sem a fogyasztóvédelmi hatóság vagy más közigazgatási hatóság által lefolytatott hatósági eljárások, sem a polgári peres és nem peres eljárások, továbbá a békéltető testületi eljárások során sem.