Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Főoldal Sajtószoba - Hírek A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság és az Európai Fogyasztói Központ sikeres részvétele a Főszezon 2015 turisztikai kiállításon

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság és az Európai Fogyasztói Központ sikeres részvétele a Főszezon 2015 turisztikai kiállításon

A Főszezon 2015 Turisztikai Kiállítás és Vásár a nagy meleg ellenére is figyelemre méltó érdeklődéssel zajlott a Budai Várban augusztus utolsó hétvégéjén. Az ország jelentős szállodái és gyógyfürdői, ismert magyar városok, Magyarország kulturális és természeti örökségének őrzői, valamint külföldi és belföldi utazási irodák képviseltették magukat a kétnapos rendezvényen.

A turisztikai ajánlatok mellett megjelent a magyar gasztronómia színe-java, amit a kiállításra látogatók lelkesedéssel fogadtak. Számos magyar hungaricum közül is vásárolhattak az érdeklődők. A közönséget mindeközben a színpadon zajló népzenei műsor, tánccsoportok, jazz és operett részletek szórakoztatták.  Gondoltak a gyermekekre is, így a kiállításra érkezők igény szerint családi programokon is részt vehettek.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szervezetében működő Európai Fogyasztói Központ (EFK) hagyományos résztvevője a rendezvénynek. Évről évre érdeklődéssel fogadják a kiállítás látogatói az idegenforgalommal kapcsolatos, a fogyasztóvédelmi ismereteket bővítő totót, amely kitöltése révén szívesen teszik próbára tudásukat. Emellett idén is több alkalommal konkrét fogyasztóvédelmi kérdésekkel, illetve tanácsért fordultak az EFK helyszínen lévő szakembereihez. Emellett az EFK sokféle témakörben készített hasznos információkat és tanácsokat tartalmazó ingyenes kiadványait is köszönettel fogadták az érdeklődők. 

kiállítás

Az EFK standjánál a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság két akkreditált laboratóriuma, a Mechanikai és Villamos Laboratórium, valamint az Élelmiszer és Vegyipari Laboratórium is kitelepült.  Egyik nap a napszemüvegek UV- és fényáteresztő-képességének ingyenes vizsgálatát kérhették az érdeklődők, a másik napon pedig különféle termékbiztonsági vizsgálatok részleteiről és veszélyes termékekről kaphattak felvilágosítást

kiállítás

Összességében elmondható tehát, hogy az Európai Fogyasztói Központ és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság munkatársai ebben az évben is sikeresen járultak hozzá, hogy a fogyasztók bővítsék ismereteit, és ezáltal vásárlásaik is tudatosabbá váljanak.

kiállítás

 
Panaszbejelentés

Panasza van egy európai uniós, izlandi vagy norvég vállalkozással szemben?

Reklamált már közvetlenül a vállalkozásnál, de nem járt sikerrel?

Forduljon ingyenes segítségért az Európai Fogyasztói Központok Hálózatának magyarországi szervezetéhez!

Panasz bejelentő

European Commission - European Consumer Centres’ Network

EUR-lex

Fogyasztói ügyek

Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency

Utasjogok

Az Ön Európája

Dolceta

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok

Europedirect

EU
A weboldal a „670686 — ECC-Net HU FPA” elnevezésű projekt megvalósítása során készült, amely az Európai Unió Fogyasztóügyi Programja (2014-2020) keretében az Európai Fogyasztói Központok részére kiírt pályázat során pénzügyi támogatásban részesült.

Az Európai Fogyasztói Központ Magyarország folyamatosan törekszik arra, hogy minden esetben szakmailag pontos és aktuális információkat tegyen közzé a honlapján. Azonban szükséges felhívni a figyelmet arra, hogy a honlapon közzétett információk és hasznos tudnivalók kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország szakmai álláspontját tükrözik, amelyért kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország felel. A weboldal tartalma nem tekinthető az Európai Bizottság, az Európai Unió más szerve, valamint a fogyasztóvédelmi tárgyú uniós pályázatok lebonyolításáért és koordinálásáért felelős végrehajtó ügynökség, a Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency (Chafea) hivatalos álláspontjának. A weboldal tartalmáért az Európai Bizottság és a pályázati végrehajtó ügynökség nem vállal felelősséget. Továbbá a weboldal tartalma nem bír kötelező erővel sem a fogyasztóvédelmi hatóság vagy más közigazgatási hatóság által lefolytatott hatósági eljárások, sem a polgári peres és nem peres eljárások, továbbá a békéltető testületi eljárások során sem.