Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Főoldal Sajtószoba - Hírek Safer Internet Day 2011

Safer Internet Day 2011

Az Európai Fogyasztói Központ Magyarország (EFK) – az idén is megrendezésre kerülő Safer Internet Day világnaphoz kapcsolódóan – fontosnak tartja felhívni a fogyasztók figyelmét a biztonságos internethasználatra.

Bár az internetes vásárlás gyors és kényelmes vásárlási forma, az EFK azt tanácsolja a fogyasztóknak, hogy online vásárlás során mindig válasszanak valamilyen biztonságos fizetési módot, így sok veszélytől óvhatják meg magukat. Emellett az interneten egyre többen regisztrálnak közösségi oldalakra, vesznek részt internetes játékokon. Az EFK ezen alkalmazások használata során is

fokozott körültekintést tanácsol, valamint azt, hogy a felhasználók alaposan gondolják át, milyen személyes adatokat adnak meg és tesznek hozzáférhetővé magukról a világhálón.

A Safer Internet Day keretében megrendezésre kerülő rendezvények az internet, illetve a mobil eszközök biztonságos és tudatos használatára hívják fel a figyelmet. A Safer Internet Day 2011-ben február 8-án kerül megrendezésre, a rendezvénnyel kapcsolatban bővebb információért látogassák meg a www.saferinternet.hu oldalt.

Az internetes vásárlások biztonságosságával kapcsolatban további hasznos tudnivalók találhatóak az Európai Fogyasztói Központ www.magyarefk.hu oldalon elérhető honlapjának „Hasznos tudnivalók/Internetes vásárlások/Általános tippek” menüpontja alatt.

 
Panaszbejelentés

Panasza van egy európai uniós, izlandi vagy norvég vállalkozással szemben?

Reklamált már közvetlenül a vállalkozásnál, de nem járt sikerrel?

Forduljon ingyenes segítségért az Európai Fogyasztói Központok Hálózatának magyarországi szervezetéhez!

Panasz bejelentő

European Commission - European Consumer Centres’ Network

EUR-lex

Fogyasztói ügyek

Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency

Utasjogok

Az Ön Európája

Dolceta

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok

Europedirect

EU
A weboldal a „670686 — ECC-Net HU FPA” elnevezésű projekt megvalósítása során készült, amely az Európai Unió Fogyasztóügyi Programja (2014-2020) keretében az Európai Fogyasztói Központok részére kiírt pályázat során pénzügyi támogatásban részesült.

Az Európai Fogyasztói Központ Magyarország folyamatosan törekszik arra, hogy minden esetben szakmailag pontos és aktuális információkat tegyen közzé a honlapján. Azonban szükséges felhívni a figyelmet arra, hogy a honlapon közzétett információk és hasznos tudnivalók kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország szakmai álláspontját tükrözik, amelyért kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország felel. A weboldal tartalma nem tekinthető az Európai Bizottság, az Európai Unió más szerve, valamint a fogyasztóvédelmi tárgyú uniós pályázatok lebonyolításáért és koordinálásáért felelős végrehajtó ügynökség, a Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency (Chafea) hivatalos álláspontjának. A weboldal tartalmáért az Európai Bizottság és a pályázati végrehajtó ügynökség nem vállal felelősséget. Továbbá a weboldal tartalma nem bír kötelező erővel sem a fogyasztóvédelmi hatóság vagy más közigazgatási hatóság által lefolytatott hatósági eljárások, sem a polgári peres és nem peres eljárások, továbbá a békéltető testületi eljárások során sem.