Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Főoldal Sajtószoba - Hírek A jogszerű és fogyasztóbarát werbáruház

A jogszerű és fogyasztóbarát werbáruház

A jogszerű és fogyasztóbarát werbáruház - kiemelt érdeklődés az Európai Fogyasztói Központ szakmai előadásain

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szervezetében működő Európai Fogyasztói Központ (EFK) 2014. június 3-án az Enterprise Europe Network Dél-alföldi irodájával, valamint a Bács-Kiskun és Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarákkal együttműködésben Kecskeméten és Szegeden szakmai előadásokat tartott vállalkozások részére az elektronikus kereskedelem fogyasztóvédelmi kérdéseiről.

A rendezvényeken dr. Kriesch Attila, az EFK igazgatója „E-kereskedelem és fogyasztóvédelem - a jogszerű és fogyasztóbarát e-shop, gyakorlati kérdések és válaszok a vállalkozások részére, különösen tekintettel az új magyar szabályozásra” című előadása során az internetes kereskedelemben érintett vállalkozások képviselői az elektronikus kereskedelem sarkalatos kérdéseit, valamint a jogszerű és fogyasztóbarát webshopok működtetésével kapcsolatos gyakorlati tudnivalókat ismerhették meg. Emellett az előadásokon a június 13-án hatályba lépő új európai és magyar szabályozás (a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet) legfontosabb újdonságai, változásai is kiemelt hangsúlyt kaptak, ezzel is segítve a vállalkozások jövőbeli jogkövető magatartását.

Az előadásokat követően konzultációra került sor, melynek során a résztvevő vállalkozások képviselői megoszthatták egymással tapasztalataikat, és kérdéseket tehettek fel az előadó részére.

A visszajelzések alapján a tartalmas előadásokat, továbbá a személyes konzultáció lehetőségét a vállalkozások hasznosnak értékelték. Összegzésként megállapítható, hogy egy-egy ilyen rendezvény nagyban hozzájárul a vállalkozások ismereteinek bővítéséhez és ezáltal a fogyasztói jogvédelem erősítéséhez, továbbá hosszabb távon a fogyasztói panaszok, jogviták számának csökkenéséhez is.

 
Panaszbejelentés

Panasza van egy európai uniós, izlandi vagy norvég vállalkozással szemben?

Reklamált már közvetlenül a vállalkozásnál, de nem járt sikerrel?

Forduljon ingyenes segítségért az Európai Fogyasztói Központok Hálózatának magyarországi szervezetéhez!

Panasz bejelentő

European Commission - European Consumer Centres’ Network

EUR-lex

Fogyasztói ügyek

Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency

Utasjogok

Az Ön Európája

Dolceta

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok

Europedirect

EU
A weboldal a „670686 — ECC-Net HU FPA” elnevezésű projekt megvalósítása során készült, amely az Európai Unió Fogyasztóügyi Programja (2014-2020) keretében az Európai Fogyasztói Központok részére kiírt pályázat során pénzügyi támogatásban részesült.

Az Európai Fogyasztói Központ Magyarország folyamatosan törekszik arra, hogy minden esetben szakmailag pontos és aktuális információkat tegyen közzé a honlapján. Azonban szükséges felhívni a figyelmet arra, hogy a honlapon közzétett információk és hasznos tudnivalók kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország szakmai álláspontját tükrözik, amelyért kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország felel. A weboldal tartalma nem tekinthető az Európai Bizottság, az Európai Unió más szerve, valamint a fogyasztóvédelmi tárgyú uniós pályázatok lebonyolításáért és koordinálásáért felelős végrehajtó ügynökség, a Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency (Chafea) hivatalos álláspontjának. A weboldal tartalmáért az Európai Bizottság és a pályázati végrehajtó ügynökség nem vállal felelősséget. Továbbá a weboldal tartalma nem bír kötelező erővel sem a fogyasztóvédelmi hatóság vagy más közigazgatási hatóság által lefolytatott hatósági eljárások, sem a polgári peres és nem peres eljárások, továbbá a békéltető testületi eljárások során sem.