Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Főoldal Sajtószoba - Hírek Szakmai egyeztetés Nyíregyházán

Szakmai egyeztetés Nyíregyházán

November 19-én a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségén szakmai egyeztetést tartott dr. Kriesch Attila, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szervezetében működő Európai Fogyasztói Központ igazgatója, dr. Bakó Zsolt megyei felügyelőségvezető és dr. Jacsó Péter megyei felügyelőségvezető-helyettes.

A Központ nemzetközi utasjogokról és határon átnyúló elektronikus vásárlásokról szóló kiadványainak bemutatása mellett dr. Kriesch Attila igazgató felvázolta a határokon átnyúló minőségi kifogások és szavatossági jogok érvényesítésének lehetséges módjait is. A hatósági munkavégzést segítő megbeszélést a felek kölcsönösen rendkívül hasznosnak ítélték és biztosították egymást a jövőbeni hasonló egyeztetésekről.

A Központ által szerkesztett – utasjogokat ismertető – kiadványok nem csak a felügyelőségen lesznek hozzáférhetők, hanem a felügyelőség közreműködésével helyi utazási irodákhoz, utazás-szervező cégekhez is eljutnak, így a külföldre utazók széles körének rendelkezésére állnak és fontos információkkal szolgálnak majd részükre.

 
Panaszbejelentés

Panasza van egy európai uniós, izlandi vagy norvég vállalkozással szemben?

Reklamált már közvetlenül a vállalkozásnál, de nem járt sikerrel?

Forduljon ingyenes segítségért az Európai Fogyasztói Központok Hálózatának magyarországi szervezetéhez!

Panasz bejelentő

European Commission - European Consumer Centres’ Network

EUR-lex

Fogyasztói ügyek

Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency

Utasjogok

Az Ön Európája

Dolceta

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok

Europedirect

EU
A weboldal a „670686 — ECC-Net HU FPA” elnevezésű projekt megvalósítása során készült, amely az Európai Unió Fogyasztóügyi Programja (2014-2020) keretében az Európai Fogyasztói Központok részére kiírt pályázat során pénzügyi támogatásban részesült.

Az Európai Fogyasztói Központ Magyarország folyamatosan törekszik arra, hogy minden esetben szakmailag pontos és aktuális információkat tegyen közzé a honlapján. Azonban szükséges felhívni a figyelmet arra, hogy a honlapon közzétett információk és hasznos tudnivalók kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország szakmai álláspontját tükrözik, amelyért kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország felel. A weboldal tartalma nem tekinthető az Európai Bizottság, az Európai Unió más szerve, valamint a fogyasztóvédelmi tárgyú uniós pályázatok lebonyolításáért és koordinálásáért felelős végrehajtó ügynökség, a Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency (Chafea) hivatalos álláspontjának. A weboldal tartalmáért az Európai Bizottság és a pályázati végrehajtó ügynökség nem vállal felelősséget. Továbbá a weboldal tartalma nem bír kötelező erővel sem a fogyasztóvédelmi hatóság vagy más közigazgatási hatóság által lefolytatott hatósági eljárások, sem a polgári peres és nem peres eljárások, továbbá a békéltető testületi eljárások során sem.