RSS
Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Hírlevél feliratkozás
Email: *
Név: *


Facebook


Hónap kérdése

KÉRDŐÍV AZ ÁLLAMPOLGÁRSÁG VAGY LAKÓHELY MIATTI HÁTRÁNYOS MEGKÜLÖNBEZTETÉSRŐL

A kérdőív kitöltéséhez kattintson ide!

Főoldal Sajtószoba - Hírek Az Európai Fogyasztói Központ sikeres részvétele az „50+ Nyugdíjas Expón”

Az Európai Fogyasztói Központ sikeres részvétele az „50+ Nyugdíjas Expón”

2016. november 25. és 26. között került megrendezésre a budapesti Syma csarnokban a szépkorúak részére az immár hagyományosnak mondható szakkiállítás, amelyen az idős korosztály érdeklődési körének megfelelő programokból és kínálatból válogathattak az érdeklődők.

Az egészségügyi és életvezetési tanácsadás, állapotfelmérések és szűrővizsgálatok voltak természetesen a középpontban, de az egészséges és korszerű táplálkozással kapcsolatos kínálat, a különféle kóstolási lehetőségek és termékbemutatók is sok embert vonzottak. Mindemellett az utazni vágyók, a gyógyturizmus iránt érdeklődők sem csalódtak a színes ajánlatok láttán. A szervezők nem feledkeztek el a kulturális eseményekről sem, hiszen mindkét nap népszerű művészek és különféle együttesek léptek fel a színpadon.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) szervezetében működő Európai Fogyasztói Központ a kiállításon történő részvétele során hasznos és praktikus fogyasztóvédelmi tanácsokat nyújtott a standhoz látogatóknak. Lehetőség volt a helyszínen személyesen konzultálni különféle fogyasztóvédelmi kérdésekben, vagy akár konkrét panasz ügyében az ott lévő szakemberekkel. A központ hasznos tudnivalókat tartalmazó sokféle ingyenes kiadványa elérhető volt a standnál. Az évek óta nagy népszerűségnek örvendő fogyasztóvédelmi totót kitöltő látogatók pedig hasznos apró ajándékot vihettek haza. A standnál lehetőség volt a termékbiztonsági információk bővítésére is, mivel az NFH akkreditált Mechanikai és Villamos Laboratóriuma bemutatót tartott az általa vizsgált és veszélyesnek minősített árucikkekről.

Összességében sikeres programot zárt az Európai Fogyasztói Központ, hiszen a sok-sok látogató és érdeklődő között csaknem 250 olyan vállalkozó szemléletű fogyasztó is akadt, akik sikeresen töltötték ki a fogyasztóvédelmi totót, ezzel az EFK ismét hozzájárulhatott a fogyasztóvédelmi ismeretek bővítéséhez és elmélyítéséhez

 

Hasznosnak találta a fenti információkat? Várjuk véleményét, szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Panaszbejelentés

Panasza van egy európai uniós, izlandi vagy norvég vállalkozással szemben?

Reklamált már közvetlenül a vállalkozásnál, de nem járt sikerrel?

Forduljon ingyenes segítségért az Európai Fogyasztói Központok Hálózatának magyarországi szervezetéhez!

Panasz bejelentő

European Commission - European Consumer Centres’ Network

EUR-lex

Fogyasztói ügyek

Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency

Utasjogok

Az Ön Európája

Dolceta

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok

Europedirect

EU
A weboldal a „670686 — ECC-Net HU FPA” elnevezésű projekt megvalósítása során készült, amely az Európai Unió Fogyasztóügyi Programja (2014-2020) keretében az Európai Fogyasztói Központok részére kiírt pályázat során pénzügyi támogatásban részesült.

Az Európai Fogyasztói Központ Magyarország folyamatosan törekszik arra, hogy minden esetben szakmailag pontos és aktuális információkat tegyen közzé a honlapján. Azonban szükséges felhívni a figyelmet arra, hogy a honlapon közzétett információk és hasznos tudnivalók kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország szakmai álláspontját tükrözik, amelyért kizárólag az Európai Fogyasztói Központ Magyarország felel. A weboldal tartalma nem tekinthető az Európai Bizottság, az Európai Unió más szerve, valamint a fogyasztóvédelmi tárgyú uniós pályázatok lebonyolításáért és koordinálásáért felelős végrehajtó ügynökség, a Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency (Chafea) hivatalos álláspontjának. A weboldal tartalmáért az Európai Bizottság és a pályázati végrehajtó ügynökség nem vállal felelősséget. Továbbá a weboldal tartalma nem bír kötelező erővel sem a fogyasztóvédelmi hatóság vagy más közigazgatási hatóság által lefolytatott hatósági eljárások, sem a polgári peres és nem peres eljárások, továbbá a békéltető testületi eljárások során sem.